Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că, numai anul trecut, peste o sută de mii de fapte de violenţă în familie au fost sesizate autorităţilor, subliniind că numărul este unul foarte mic, raportat la numărul total de fapte de violenţă înregistrate în societate. Ministrul anunţă că, în acest context, a promovat, încă de anul trecut, un proiect care permite victimelor violenţei, indiferent dacă este vorba despre violenţa fizică sau online, sau dacă victima este sau nu rudă cu agresorul, să ceară protecţie din partea statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Pe violenţă domestică, avem un inventar de peste 100.000 de fapte sesizate anul trecut. Doar violenţă domestică. (...) Au fost vreo 13.000, anul trecut, de ordine de protecţie provizorie emise de către Poliţie ca urmare a faptului că victima a sunat la 112 sau s-a plâns Poliţiei, din care vreo 5.000 au fost confirmate de către instanţă pe termenul de maxim un an de zile. Ăsta e doar vârful faptelor care sunt de violenţă în societatea românească. E un număr foarte mic, raportat la numărul total de fapte de violenţă”, a declarat Alina Gorghiu, luni, la Digi 24. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ea a subliniat că acesta este motivul pentru care Ministerul Justiţiei a înaintat, încă de anul trecut, un proiect prin care orice victimă din România a unei agresiuni, de orice tip, fie că este fizică sau în spaţiul online, poate cere protecţie din partea statului. Până în prezent, de acest tip de protecţie beneficiau doar victimele violenţei în familie.
 
Ministrul Justiţiei a adăugat că, în cele mai multe cazuri, victimele nu au solicitat monitorizarea agresorului prin montarea unei brăţări electronice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.