Deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat că PNL trebuie să îşi asume faptul că este la guvernare încă din anul 2019 şi a avut trei premieri în aceşti patru ani - Ludovic Orban, Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă. „În anii de guvernare penelistă s-au înregistrat cele mai mari împrumuturi cu cele mai exorbitante dobânzi, mai mult decât s-au împrumutat guvernele anterioare în 30 de ani”, a mai precizat social-democratul care a adăugat că prim-ministrul Marcel Ciolacu are curajul să implementeze măsuri pe care liberalii nu le-au pus în practică în perioada guvernării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„După 4 ani de guvernare penelistă, în care bugetul României a înregistrat deficite enorme, liderii PNL se trezesc brusc şi letargie şi au tot felul de idei. Înainte de a ieşi public şi a face afirmaţii de orice natură, PNL trebuie să ÎŞI ASUME faptul că este la guvernare încă din anul 2019, iar în aceşti patru ani au avut trei premieri: Ludovic Orban, Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă. În anii de guvernare penelistă s-au înregistrat cele mai mari împrumuturi cu cele mai exorbitante dobânzi, mai mult decât s-au împrumutat guvernele anterioare în 30 de ani. Sub guvernarea PNL nu au fost adoptate măsuri de susţinere a mediului de afaceri, fapt precizat de reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii care s-au plâns că miniştrii PNL ai Antreprenoriatului şi Turismului nu au deschis principalele programe de ajutoare pentru mediul de afaceri”, a scris Gabriel Zetea, luni pe Facebook.
 
Deputatul PSD a mai spus că premierul Marcel Ciolacu are curajul să îşi asume măsuri care nu au fost implementate de către PNL în anii în care a fost la guvernare.
 
„În efortul de diminuare a deficitului bugetar greul trebuie să-l ducă statul, nu cetăţeanul şi nici mediul de afaceri privat! Premierul Ciolacu, are curajul să îşi asume măsuri pe care PNL nu le-a implementat în anii în care a guvernat. Acesta doreşte ca impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului să fie mai consistent decât cel rezultat din ajustările fiscale, iar reducerea deficitului bugetar să se facă în primul rând pe seama statului şi mai apoi pe seama economiei şi populaţiei. Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului poate fi de 6 miliarde de lei până la finalul anului. Măsurile urmăresc, printre altele, desfiinţarea a 200.000 de posturi din sistemul bugetar, reducerea funcţiilor de conducere (şefi birouri, şefi serviciu, şefi departamente), reducerea numărului secretarilor de stat, descentralizarea serviciilor publice de la nivel central către autorităţile locale, reducerea la jumătate a consilierilor directorilor din companiile de stat/locale, comasarea unor instituţii ale statului cu profil similar, etc.”, a adăugat Zetea.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai precizat că „fiecare guvernare PSD a susţinut mediul de afaceri prin scheme de ajutor de stat şi prin programele Start Up Nation care au urmărit: stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora; crearea de noi locuri de muncă, inserţia pe piaţă muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor; creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative”.
 
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că împreună cu partenerii de guvernare a ajuns la un acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum a cheltuielilor statului. Astfel, vor fi eliminate cele 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce va duce „la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii”. Totodată, şeful Guvernului a mai precizat că va fi redus şi numărul de funcţii de conducere în sistemul public şi plafonate îndemnizaţiile de conducere la societăţile de stat.
 
„În acelaşi timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la preţuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevenţelor cu rata infaţiei”, a mai anunţat liderul PSD.
 
Prin urmare, coaliţia are în vedere ca prin aceste măsuri să fie făcută o economie la bugetu de circa 12 miliarde lei, în acest an, 6 miliarde fiind din reducerea cheltuielilor şi 6 miliarde lei din asigurarea de noi venituri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.