Preşedintele USR, Elena Lasconi, afirmă că parlamentarii formaţiunii au cerut conducerii SNSPA să prezinte felul în care au fost soluţionate plângerile privind fapte de hărţuire sexuală sau agresiune sexuală din ultimii 10 ani şi măsurile luate. Totodată, USR doreşte înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar pentru astfel de cazuri. ”Sistemul de educaţie din România este în degringoladă din cauza politicienilor care în ultimii ani şi-au bătut joc de el. Un exemplu este chiar aşa-zisul proiect România Educată, care a promovat exclusiv interesele baronilor de sistem precum acest domn Bulai”, susţine Lasconi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Afară de la catedră! Vieţi distruse, traume, umilinţe şi un comportament abuziv. Asta au primit zeci de generaţii de fete din partea unui profesor de la SNSPA, a cărui misiune era să le înveţe sociologie. Cazul profesorului Bulai de la SNSPA acuzat de hărţuire sexuală este genul de situaţie care nu poate lăsa loc de interpretări. Investigaţia Snoop este clară. Nu e timp de pierdut”, a scris, luni seară, pe Facebook, Elena Lasconi.

Ea a adăugat că parlamentarii USR au cerut deja conducerii SNSPA să spună câte plângeri care acuză fapte de hărţuire sexuală sau agresiune sexuală au fost înregistrate în ultimii 10 ani, câte dintre acestea au fost admise, care au fost sancţiunile aplicate şi ce măsuri au fost luate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Este impardonabil ca astfel de cazuri să existe şi să fie tolerate timp de 30 de ani! În plus, USR cere înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar care să analizeze astfel de cazuri şi să propună măsuri concrete. Sistemul de educaţie din România este în degringoladă din cauza politicienilor care în ultimii ani şi-au bătut joc de el. Un exemplu este chiar aşa-zisul proiect România Educată, care a promovat exclusiv interesele baronilor de sistem precum acest domn Bulai. USR a organizat, anul trecut, zeci de consultări în toată ţara pe tema Legilor Educaţiei şi a depus amendamente pentru o reformă reală în sistem, printre care şi limitarea la maximum două mandate de 4 ani pentru rectorii universităţilor”, a susţinut Lasconi.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris luni site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

SNSPA a anunţat primele măsuri după acuzaţiile lansate de mai multe foste studente la adresa profesorului Alfred Bulai, instituţia de învăţământ precizând că are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Comisia de etică a SNSPA anchetează situaţia creată, pe durata analizei, Alfred Bulai urmând să fie retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie, iar participarea la activităţile didactice să-i fie suspendată.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai de la SNSPA. După verificări vor fi dispuse măsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.