Preşedintele USR Elena Lasconi reacţionează după clasarea celui de-al doilea dosar Colectiv, calificând decizia drept ”încă o palmă pentru cei care au pierdut totul în incediul din clubul Colectiv. ”Colectiv rămâne o rană deschisă pentru această ţară, pe care nu o vom putea închide atâta timp cât corupţia şi nedreptatea încă sunt reguli în România”, consideră liderul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”8 august. Încă o palmă pentru cei care au pierdut totul, pentru părinţii, fraţii şi apropiaţii celor 65 de tineri care şi-au pierdut viaţa la Colectiv. Dosarul Colectiv 2 a fost clasat. A decis Justiţia română - care ţine să ne arate zilnic că nu mai este pentru toţi, că nimeni nu a greşit la Colectiv. Nici Bănicioiu, ministrul PSD al Sănătăţii de la acea vremea care ne spunea că „avem de toate”, nici managerii de spital care nu au transferat pacienţii în străinătate. Cei care au avut puterea să salveze vieţi nu au făcut-o, iar acum scapă fără nicio responsabilitate”, afirmă Lasconi.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Conform preşedintelui USR, Colectiv rămâne ”o rană deschisă pentru această ţară, pe care nu o vom putea închide atâta timp cât corupţia şi nedreptatea încă sunt reguli în România”. 
 
”Noi avem misiunea să nu abandonăm. Trebuie dusă mai departe lupta pentru o ţară dreaptă, în care nimeni nu e mai presus de lege”, conchide Lasconi.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat pe 4 iunie 2024 dosarul referitor la felul în care responsabilii statului român au tratat cazul Colectiv, după incendiul din octombrie 2015, rezultă din Ordonanţa consultată de HotNews.ro. Dosarul a vizat cercetarea condiţiilor în care au avut loc procedurile instituţionale şi medicale, inclusiv cele referitoare la transferul răniţilor şi efectul infecţiilor nosocomiale asupra acestora. 

Acest caz a fost distinct de primul dosar al responsabilităţilor din incendiu, care a fost judecat separat, au existat condamnări şi despăgubiri pentru familiile celor decedaţi şi răniţi grav.

În acest al doilea dosar, Parchetul a emis Ordonanţa de clasare, în care se susţine, printre altele, că procurorii au reţinut ca justificate declaraţiile persoanelor cu funcţii din sistemul medical care au spus că ”Mecanismul de Protecţie Civilă European nu putea oferi ceva în plus faţă de ce fusese rezolvat pe plan bilateral, pentru cä nu exista la acea vreme o procedurá privind asistenţa medicală a marelui ars”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.