Preşedinta USR Elena Lasconi critică dur modul în care a fost făcută recalcularea pensiilor de Guvernul PSD-PNL. Ea arată că suntem într-o situaţie absurdă în care mii de pensionari sunt obligaţi să plătească o sumă uriaşă, de peste 2.800 de lei, pentru o simplă adeverinţă de venituri, necesară pentru recalcularea pensiei. USR cere demiterea imediată a ministrului Muncii şi refacerea programului de recalculare a pensiilor, astfel încât pensionarii să nu mai fie puşi pe drumuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Domnule Ciolacu, respectaţi pensionarii României! Dragi pensionari, nu meritaţi să fiţi trataţi aşa! Nu meritaţi să vă treziţi cu pensia tăiată, să bateţi din nou drumul la Casele de Pensii, să staţi la cozi interminabile pentru a corecta ceea ce Guvernul ar fi trebuit să facă bine de la început. Am ascultat şi am citit mărturiile mai multor pensionari, oameni care nu au putut să doarmă noaptea după ce s-au trezit cu pensiile tăiate. Este inadmisibil”, spune Elena Lasconi într-o postare.

Preşedinta USR precizează că ”Marcel Ciolacu a ţinut doi ani Legea Pensiilor în lucru şi a venit cu ea în Parlament anul trecut”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Colegii mei, parlamentarii USR, au atras atenţia din dezbaterile în comisii că sunt probleme, că vor fi mulţi oameni nedreptăţiţi şi au propus soluţii pentru a corecta nedreptăţile marca PSD. Ce a răspuns PSD? „Ştim că-s probleme, nu ne interesează”. Ciolacu a vrut doar să folosească electoral noua Lege a pensiilor, nu să le facă dreptate celor care au muncit, onest, o viaţă”, a subliniat Lasconi.

Preşedinta USR mai afirmă că ”suntem într-o situaţie absurdă în care mii de pensionari sunt obligaţi să plătească o sumă uriaşă, de peste 2.800 de lei, pentru o simplă adeverinţă de venituri, necesară pentru recalcularea pensiei”.

”Guvernul a greşit, dar pensionarii sunt puşi să plătească. Vedem de la Marcel Ciolacu şi ministrul Muncii doar dispreţ pentru cei care au muncit o viaţă întreagă. USR cere demiterea imediată a ministrului Muncii şi refacerea programului de recalculare a pensiilor, astfel încât pensionarii să nu mai fie puşi pe drumuri. Cerem să fie votată, înainte de toate, legea noastră care repară nedreptatea adusă vârstnicilor care au lucrat în condiţii grele şi care pierd cel mai mult. Această bătaie de joc trebuie să înceteze imediat!”, mai afirmă Elena Lasconi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.