Deputatul Mircea Roşca, fost preşedinte al PNL Prahova in urmă cu zece ani, perioadă în care a fost trimis în judecată pentru corupţie, a avut o condamnare care a fost anulată, procesul penal i-a fost reluat iar faptele s-au prescris a redevenit preşedinte al PNL Prahova. El a fost desemnat cu unanimitate de voturi în funcţia deţinută până nu demult de Iulian Dumitrescu, cercetat pentru corupţie.”În toţi anii ce au trecut, am avut parte de harul şi cǎlǎuzirea divinǎ, ce m-au ajutat în mari încercǎri, dar m-au fǎcut sǎ fiu omul de astǎzi, sper eu mai smerit, mai echilibrat, mai puternic în înţelepciunea profundǎ ce vine numai de la Dumnezeu!”, a afirmat Roşca în mesajul prin care a anunţat că a redevenit lider al PNL Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Conducerea PNL l-a votat, în unanimitate, pe Mircea Roşca preşedintele interimar al PNL Prahova. Anunţul privind desemnarea un funcţia deţinută până luna trecută de Iulian Dumitrescu a fost făcut chiar de Roşca, într-un mesaj postat pe Facebook.
”Ieri a fost o zi complicatǎ, dar specialǎ din viaţa mea! Am fost votat în Biroul Politic Naţional şi numit cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte interimar al PNL Prahova! Complicatǎ pentru că, am fost cuprins de toate stǎrile şi trǎirile pe care le-am avut în toţi cei 10 ani ce au trecut de când am ocupat ultima datǎ aceastǎ funcţie. Specialǎ pentru cǎ, în toţi anii ce au trecut, am avut parte de harul şi cǎlǎuzirea divinǎ, ce m-au ajutat în mari încercǎri, dar m-au fǎcut sǎ fiu omul de astǎzi, sper eu mai smerit, mai echilibrat, mai puternic în înţelepciunea profundǎ ce vine numai de la Dumnezeu!”, a scris Roşca pe Faacebook.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
 
”Îmi doresc ca tot ceea ce am dobândit în cei 10 ani sǎ le dau Prahovei şi, împreunǎ cu toţi camarazii şi colegii mei ce m-au susţinut, sǎ putem face lucruri un pic mai bune. Pe lângǎ multitudinea de realizǎri pe care le vom avea, aş fi cel mai fericit dacǎ, prin dragoste şi empatie, ne vom apropia sufleteşte mai mult de prahoveni, de români, readucând la viaţǎ spiritualitatea simplǎ, dar autenticǎ, ce se aflǎ în profunzimea sufletului, dar şi în identitatea umanǎ a poporului nostru”, adaugă el.
Roşca mulţumeşte tuturor celor ce au fost sǎptǎmânile acestea lângǎ el.
”Ddar vreau sǎ mulţumesc în special celor ce îmi cunosc mǎrturia ultimilor 10 ani???? rugându-se pentru mine şi sufletul meu! Dumnezeu sǎ fie cu mine, cu noi toţi şi sunt sigur că va fi mai ales atunci când recunoaştem că totul se poate doar prin EL! Mǎ gândesc la rugǎciunea unui mare conducǎtor din vechime, pe care o îndrept şi eu cǎtre Domnul: ,,Doamne, dǎ-mi puterea sǎ schimb ceea ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si înţelepciunea de-a distinge intre cele doua”, scrie Mircea Roşca în foinalul mesajului.
Roşca a mai fost preşedinte al PNL Prahova, în perioada în care formaţiunea era condusă de Crin Antonescu. El a fost şi vicepreşedinte al organizaţiei, fiind acuzat de fapte de corupţie despre care procurorii DNA au susţinut că au fost comise în acea perioadă.
 
”În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid, inculpatul Roşca Mircea a pretins de la un denunţător - administrator de firmă, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al organizaţiei locale Azuga, judeţul Prahova – inculpatul Popescu Gabriel Stelian şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei oraşului Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului, sumă din care a primit efectiv - prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian – 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean”, transmitea DNA la momentul trimiterii în judecată a dosarului.
 
Procurorii l-au mai acuzat pe Mircea Roşca de faptul că, între anii 2011-2014, a primit de la inculpatul Rotilă Adrian (vărul său primar) bani şi alte foloase (construcţii în valoare de 35.418,39 lei, folosinţa auto marca Audi A8 - contravaloare rate leasing plătite în sumă de 115.299 lei şi alte bunuri în valoare de 403.248,29 lei), în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul unor instituţii publice din judeţul Prahova (Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale şi centrale şi la nivel politic (consilier judeţean, vicepreşedinte/preşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid, director la S.C. Hidro Prahova S.A. - Sucursala Sinaia, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Prahova, deputat în Parlamentul României), în vederea atribuirii către societăţile deţinute de acesta - S.C. ADLIV TERMO S.R.L. Comarnic şi S.C. STANEVIP S.R.L. Comarnic - a unor contracte de achiziţii publice.
 
Roşca a fost condamnat pentru trafic de influenţă, el primind o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Sentinţa însă a fost anulată pe motiv că a fost dată de un complet care nu era specializat în judecarea faptelor de corupţie. A fost vorba despre celebrele şi controversatele decizii luate în justişie în perioada în care PSD era condus de Liviu Dragnea, iar Florin Iordache avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privea justiţia. 
 
A urmat reluarea procesului de la zero, dosarul fiind mutat de la o instanţă la alta şi primind numeroase termene pe motive de procedură, până când faptele s-au prescris. În aprilie anul acesta, un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus încetarea procesului în care Mircea Roşca era acuzat de corupţie. Alături de Roşca, au scăpat de acuzaţii vărul său şi mai multe persoane care au deţinut sau încă deţin funcţii în mai multe instituţii publice. Printre inculpaţii în cazul cărora faptele sau prescris se numără Strâmbeanu Adrian – fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Semcu Adrian Emanuil – fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, David Simona – director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Savu Cristiana – director economic la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia, Fâcă Mihail – fost administrator public al judeţului Prahova, fost secretar de stat în Ministerul Mediului. Unele dintre aceste persoane s-au retras din viaţa publică, altele sunt încă personaje cu influenţă în viaţa politică din Prahova şi deţin în continuare funcţii plătite din bani publici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.