Deputatul liberal Ervin Molnar cere demisia liderului filialei Mureş a partidului, Ciprian Minodor DobrE, inclusiv din funcţia de prefect, precum şi pe cea a preşedintelui interimar al organizaţiei Târgu Mureş, Alexandru Gyorgy, ca urmare a ”rezultatului dezastruos” de la alegerile locale. Şi în cazul lui Gyrgy, Molnar cere şi demisia din funcţia de viceprimar. ”Aceste gesturi de onoare sunt absolut necesare după ce mureşenii şi deopotrivă târgumureşenii şi-au retras, practic, votul de încredere pe care l-au dat Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din anul 2020”, argumentează el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Rezultatele slabe la alegerile locale din 9 iunie impun demisia preşedintelui PNL  Mureş Ciprian Minodor Dobre atât din funcţia de preşedinte al filialei judeţene cât şi din cea de prefect al judeţului Mureş, poziţie pe care a dobândit-o cu sprijinul politic al Partidului Naţional Liberal.  Rezultatul dezastruos obţinut de organizaţia municipală Târgu Mureş a Partidului Naţional Liberal care practic aproape şi-a înjumătăţit numărul de consilieri locali faţă de scrutinul din anul 2020 reuşind să favorizeze Partidul Social Democrat care şi-a triplat scorul, impune, de asemenea, dizolvarea de urgenţă a Biroului Politic Local şi demisia din funcţia de viceprimar a actualului preşedinte interimar, Alexandru Gyorgy. Aceste gesturi de onoare sunt absolut necesare după ce mureşenii şi deopotrivă târgumureşenii şi-au retras, practic, votul de încredere pe care l-au dat Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din anul 2020”, scrie deputatul liberal pe Facebook.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
El compară rezultatele recente cu cele din anul 2020, când era preşedintele organizaţiei municipale Târgu Mureş, apreciind că ”devine evident că actuala conducere a partidului a eşuat în misiunea sa de a susţine şi de a îmbunătăţi poziţia noastră pe scena politică şi de a menţine statutul de cel mai important partid românesc”.
 
”În 2020, PNL Târgu Mureş a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre partidele româneşti, devenind cea mai importantă forţă politică în Consiliul Local, obţinând ulterior poziţia de viceprimar al municipiului Târgu Mureş.  Comparativ, în 2024, Partidul Naţional Liberal a obţinut chinuit locul 3 în Consiliul Local municipal, iar candidatul la primărie susţinut de filiala Mureş a reuşit să strângă un număr îngrijorător de mic de voturi, doar 4.408 (6.73%) , clasându-se pe un ruşinos loc 4. Asta se întâmplă atunci când un preşedinte de filială judeţeană foloseşte sondaje de opinie trucate pentru a desemna candidatul la primăria municipiului reşedinţă de judeţ şi o face cu amatorism politic, fără să ţină cont de interesul târgumureşenilor sau de cel al organizaţiei politice din care face parte, punând deasupra tuturor strict interesul personal.  Pentru atingerea acestui interes a sacrificat un om valoros, cu o carieră profesională impresionantă, într-un domeniu atăt de important cum este chirurgia cardiovasculară.  Acest lucru spune multe despre caracterul şi misiunea perfidă pe care o are acest personaj, de a distruge întreaga construcţie politică din anul 2020, prin dezbinare şi ură”, susţine deputatul liberal.
 
El remarcă faptul că, în acelaşi interval de timp în care PNL deţinea funcţia de viceprimar şi avea toate pârghiile pentru a-şi maximiza scorul politic prin câştigarea încrederii târgumureşenilor, PSD a înregistrat o creştere semnificativă, ajungând de la 4.151 de voturi (7.44%) în anul 2020 la 12.922 de voturi (21.54%) în 2024, triplându-şi numărul de voturi.
”Această creştere accentuează eşecul conducerii PNL  Mureş  de a atrage şi de a menţine electoratul. Este mai mult decât evident că atât PNL Mureş cât şi PNL Târgu Mureş au involuat în ultimii 3 ani sub actuala conducere, fapt care, în lipsa unor măsuri urgente, va duce la pierderea următoarelor două scrutinuri care ne bat la uşă”, declară Molnar.
.
În opinia sa, Partidul Naţional Liberal a pierdut primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi preşedinţi de organizaţii locale care au obţinut rezultate bune la alegerile locale din anul 2020. 
 
”În calitate de deputat al Partidului Naţional Liberal, consider că este necesar ca actuala conducere a partidului să îşi asume responsabilitatea pentru aceste eşecuri şi să demisioneze. Este clar că strategiile implementate nu au fost eficiente, iar lipsa de viziune şi leadership au condus la această situaţie critică”, Este timpul să reevaluăm direcţia în care ne îndreptăm şi să aducem o nouă conducere, capabilă să repoziţioneze Partidul Naţional Liberal pe drumul cel bun, cel al unităţii şi al reconstrucţiei. Avem nevoie de lideri din interiorul partidului şi din afara acestuia, obligatoriu validaţi de electorat, care să inspire încredere şi să mobilizeze susţinerea electoratului, pentru a reconstrui forţa şi influenţa partidului nostru. Fac apel la colegii mei din PNL şi la toţi susţinătorii noştri să se alăture acestui demers de reformă. Doar prin unitate şi hotărâre putem asigura un viitor mai bun pentru partidul nostru şi pentru Târgu Mureş. PNL Mureş trebuie salvat!””, conchide deputatul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.