Preşedintele USR, Dan Barna, declară la RFI că parlamentarii opoziţiei vor merge la votul asupra moţiunii de cenzură oricând va fi nevoie, în contextul în care Opoziţia acuză PSD că vrea să programeze votul asupra moţiunii de cenzură în week-end. El spune pe de altă parte că eventuale alegeri parlamentare anticipate pot fi organizate cel târziu în februarie-martie 2020.
Dan Barna afirmă în contextul moţiunii de cenzură că ”PSD-ul încearcă tot felul de tertipuri, pentru a salva acest Guvern profund incompetent”.
”Am văzut şi încercarea disperată de a programa votul sâmbătă. Ca de obicei, PSD-ul se fereşte de vot, aici nu e nici un fel de dubiu. Mergem la vot oricând e nevoie, acesta e mesajul meu foarte clar. Sfârşitul acestui Guvern e esenţial, pentru a putea începe procesul acela de însănătoşire a României. Deci indiferent când va fi programată moţiunea, vom fi prezenţi şi o vom vota şi am toată încrederea că această moţiune va trece şi acest Guvern va pleca de la conducerea României”, precizează liderul USR.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Trebuie să evităm ambiguităţile de orice fel. România are disperată nevoie de un Guvern legitim, cu susţinere solidă în Parlament şi pentru asta e nevoie de anticipate. Exact din acest motiv am propus pactul pentru anticipate şi un calendar foarte clar, conform căruia se adoptă moţiunea de cenzură, pică acest Guvern, preşedintele propune doi premieri formali, aceştia sunt respinşi de majoritatea non-PSD, avem apoi primul act al următorului preşedinte, dizolvarea Parlamentului, sper să fiu eu acela care va face lucrul acesta, astfel încât în februarie-martie cel târziu să avem alegeri anticipate, un nou Guvern, din care USR-PLUS va face parte, un nou Guvern, pe care USR-PLUS îl va organiza şi vom intra într-o logică normală de însănătoşire a României”, argumentează Dan Barna.
Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că a fost stabilită şedinţa Biroului permanent reunit imediat după depunerea moţiunii de cenzură pentru că social-democraţii au înţeles că ”este o grabă de a scăpa această ţară de PSD-işti pesedişti şi de acest Guvern”. ”Este o mascaradă”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că zilele din săptămână sunt constituţionale, nu lucrătoare sau nelucrătoare. Reacţia a venit după ce Opoziţia a acuzat Puterea că vrea să dezbată moţiunea ”noaptea ca hoţii”.
Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat ulterior că opoziţia a reuşit să dejoace planul malefic al PSD, şi anume de a citi moţiunea de cenzură "noaptea, ca hoţii".
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat, marţi seară, că moţiunea de cenzură ar urma să fie votată sâmbătă. "Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să vă aduceţi oamenii...Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi", i-a spus el unui reprezentant al PNL.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.