Deputatul PNL Ioan Cupşa a transmis marţi că liberalii salută decizia CCR de a declara neconstituţionalităţi în legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, afirmând că PNL a ales să nu „tragă toate gloanţele o dată”. El a mai spus că pe o altă lege din cele trei ale Justiţiei au fost descoperite peste 30 de motive de neconstituţionalitate, refuzând să specifice pe care dintre legi au fost descoprite aceste motive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„PNL salută decizia de astăzi a CCR, decizie prin care, sesizarea noastră de neconstituţionalitate (pe legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM – n.r.) a fost admisă. Alături de sesizarea noastră a fost admisă şi sesizarea ÎCCJ. PNL şi-a luat un angajament public pe care îl va respecta întru totul, de a proteja independenţa Justiţiei prin toate mijloacele parlamentare (...) Nu s-a terminat cu aceste sesizări de neconstituţionalitate. Am ales ca tactica, de labun început, să nu tragem toate gloanţele o dată. Mai sunt încă sufieciente motive pentru care cele trei legi ale Justiţiei se dovedesc a fi neconstituţionale”, a declarat Ioan Cupşa.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Întrebat dacă PNL va face sesizări şi pe articolele din cele trei legi, acesta a spus: „Cu certitudine că se va întâmpla acest lucru. O vom face, vom vedea inclusiv ce se întâmplă în procesul de revizuire”.
 
De asemenea, el i-a cerut lui Liviu Dragnea să solicite Comisia de la Veneţia privind un punct de vedere asupra legilor Justiţiei
 
„Chiar solicită public acest lucru. Îi cerem domnului Dragnea să sesizeze Comisia de la Veneţia”, a afirmat Cupşa.
 
Acesta susţine că, la una dintre legi, fără să numească legea, au fost descoperite „peste 30 de motive de neconstituţionalitate”.
 
„La una dintre cele trei legi am identificat, alături de colegii cu care am lucrat, peste 30 de motive de neconstituţionalitate. Mai precis 32. Am ales ca tactică să ne folosim doar de o parte dintre aceste motive de neconstituţionalitate”, mai spune deputatul.
 
Curtea Constituţională a decis marţi că modificările la Legea 317 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sunt parţial neconstituţionale. Până acum, CCR s-a pronunţat asupra contestaţiilor la modificările celorlalte două legi ale justiţiei - Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi Legea 304/2004 privind organizarea judiciară - şi a admis parţial criticile de neconstituţionalitate.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.