Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat, luni, cu unanimitate, cererea DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, votul final în plen urmând să aibă loc la ora 16.00.
Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat pentru News.ro că solicitarea DNA a fost aprobată de comisia juridică, înregistrându-se unanimitate.
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor aprobase, joi, solicitarea Comisiei juridice de prelungire cu două zile calendaristice a termenului de depunere a hotărârii privind încuviinţarea percheziţiei informatice cerută de către Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Preşedinta Comisiei juridice, deputata PSD Laura Vicol, motiva atunci solicitarea prelungirii este cauzată de numărul mare de volume transmise de către DNA şi anume 34, plus un referat şi şapte DVD-uri pe care Comisia trebuie să le analizeze.
Şeful DNA Crin Bologa a iniţiat, miercuri, demersurile prin care se solicită încuviinţarea de către Camera Deputaţilor a unei percheziţii informatice în dosarul în care fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache este suspectat de complicitate la abuz în serviciu vizând achiziţii nelegale, supraevaluate, ale unor tablete pentru elevi şi produse necesare în timpul pandemiei de COVID-19, precum nebulizatoare de decontaminare şi termoscannere.
În acest dosar sunt urmărite penal 56 de persoane, între care şi fostul primar şi fost consilier local Marian Vanghelie, existând suspiciuni că membrii grupării ar fi obţinut foloase necuvenite de peste 67 de milioane de lei.
Conform sursei citate, percheziţia informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea şi strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activităţi este condiţionată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.
Un număr de 56 de persoane, între care Marian Vanghelie, fost consilier local în Sectorul 5, Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, şi alţi funcţionari, sunt urmărite penal de DNA în dosarul care vizează achiziţii nelegale, supraevaluate, ale unor tablete pentru elevi şi produse necesare în timpul pandemiei de COVID-19, precum nebulizatoare de decontaminare şi termoscannere. Procurorii susţin că Vanghelie ar fi constituit gruparea care a acţionat în anul 2020, pentru a influenţa derularea achiziţiilor efectuate de instituţiile publice aflate în subordinea consiliilor locale Sector 1 si 5. Astfel, membrii grupării ar fi obţinut foloase necuvenite de peste 67 de milioane de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.