Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reia solicitarea adresată lui Sorin Grindeanu de a trimite la Biblioteca Naţională a României cartea pe care şi-a trecut-o în Curriculum Vitae. Armand a publicat scrisoarea deschisă semnată de 40 de oameni de ştiinţă şi matematicieni care susţin această solicitare. ”Curaj, domnule Grindeanu”, a transmis Clotilde Armand.
”40 de matematicieni îi cer domnului ministru Grindeanu să trimită la Biblioteca Naţională a României şapte exemplare din cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, carte de negăsit timp de 19 ani de la tipărire. Curaj, dle Grindeanu”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.
Aceasta publicat şi scrisoarea deschisă semnată de cei 40 de specialişti.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Comunitatea universitară şi academică din România încurajează munca onestă, originală, care respectă standardele internaţionale de calitate. Numai aplicând aceste principii putem combate impostura şi frauda în învăţământ şi cercetare. Impunerea unor reguli de etică în învăţământ este un proces dureros, care implică multe sacrificii. Dacă un student aflat în criză de timp preia o pagină din altă sursă în lucrarea de licenţă, el şi-a însuşit în mod nepermis munca altor cercetători. Materia respectivă nu a fost aprofundată de către student. Pe cale de consecinţă, lucrarea se respinge. În cazul în care o lucrare ştiinţifică este citată într-un curriculum vitae, fiind folosită ca argument pentru avansarea profesională, cu atât mai mult când este vorba despre poziţii în cadrul statului român, exigenţele sunt foarte serioase”, se arată în scrisoarea deschisă.
Potrivit specialiştilor, ”dacă autoritatea unui cadru didactic universitar se bazează în ultimă instanţă pe faptul că statul român a acreditat universitatea respectivă, orice urmă de îndoială legată de comportamentul etic al celor care ocupă funcţii înalte în statul român ştirbeşte legitimitatea şi autoritatea unui profesor şi îi îngreunează misiunea de combatere a fraudei prin respectarea eticii în învăţământ şi cercetare”.
”Domnule ministru, există motive de îndoială care ştirbesc autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, autoritatea viceprim-ministrului şi a întregului Guvern. Atâta timp cât cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” de Nicolae Grindeanu şi Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultată într-o bibliotecă publică, aceste motive de îndoială legate de existenţa ei produc un rău mult mai mare decât binele adus de contribuţia unui om la actul de guvernare. Dezbaterea publică legată de carte are multiple efecte negative pentru imaginea dumneavoastră şi a Guvernului. Singurul mod în care această dezbatere poate fi curmată este să trimiteţi către Biblioteca Naţională a României, cu titlu de depozit legal, cele 7 exemplare stipulate de legea 111/1995”, se mai arată în scrisoarea deschisă.
Sâmbătă, Clotilde Armand a postat, pe Facebook, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, exprimă dubii cu privire la lucrarea de matematică pe care ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine că a scris-o împreună cu tatăl său şi pe care a trecut-o în Curriculum Vitae.
Vicepremierul Sorin Grindeanu a replicat, afirmând că a răspuns încă de acum 4 ani acestor acuzaţii şi o sfătuieşte pe Armand "să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă". "Clotilde, vreţi să deschidem o acoladă şi să vorbim despre Aegis sau ne rezumăm la şobolanii, gunoiul şi mizeria din sectorul 1?!", a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.
Ulterior, Grindeanu a afirmat că "povestea cu cartea" este doar "încă o şobolăneală a doamnei Clotilde Armand".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.