Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand care, potrivit rezultatelor oficiale, a pierdut în faţă liberalului Gheorghe Tuşă la alegerile din 9 iunie, precizează marţi că a cerut BEC să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 şi aînaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva unor membri BES şi a unor preşedinţilor de secţii care au modificat procese verbale. Ea îi avertizează pe Marcel Ciolacu şi pe preşedintele AEP Toni Greblă că vor răspunde în faţa legii pentru ”haosul de alegerilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fiindcă multă lume mă întreabă ce se mai aude despre fraudarea alegerilor din data de 9 iunie 2024, vă anunţ că am cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 şi am înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva membrilor BES şi a preşedinţilor de secţii care au modificat după cum a vrut Greblă-Ciolacu zeci de procese verbale. Sunt prea multe fraude electorale care au avut loc sub supravegherea lui Marcel Ciolacu şi a lui Toni Greblă. Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoţii electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024”, scrie Clotilde armand pe Facebook.
Ea susţine că a descoperit secţii de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, procesele- verbale au fost modificate ”grosolan” la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puţin 41 de secţii de votare, reprezentând aproximativ un sfert din secţiile de votare din Sectorul 1, cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate şi cele anulate, diferenţele fiind extrem de mari.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Într-o democraţie autentică, esenţa procesului electoral constă în asigurarea unui scrutin corect şi transparent. Orice suspiciune de nereguli de fraudă electorală compromite integritatea alegerilor şi subminează încrederea publicului în instituţiile statului. Un proces electoral corect şi transparent este fundamental pentru reflectarea fidelă a voinţei poporului. Certificarea unor alegeri frauduloase pune sub semnul întrebării însuşi statul de drept, încrederea cetăţenilor în procesul electoral, încurajarea fraudei şi a nerespectării principiului legalităţii în procesele electorale şi, în final, la dictatură/ instaurarea unui stat mafiot”, consideră Clotilde Armand.
În opinia sa, Marcel Ciolacu şi Toni Greblă aveau obligaţia de a asigura corectitudinea procesului electoral.
”În schimb, prin măsurile luate, au întreţinut intenţionat haosul din secţii şi de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în linişte. Toate aceste fraude şi nereguli au influenţat decisiv rezultatul final al alegerilor. Domnule Marcel Ciolacu, domnule Toni Greblă, veţi răspunde în faţa legii pentru haosul de alegerilor”, conchide Clotilde Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.