Deputatul USR Claudiu Năsui spune că Pilonul II de pensii însemna independenţă faţă de partea politică, afirmând că prin desfiinţarea acestuia, coaliţia de guvernare răpesc şansa oamenilor de a avea la bătrâneţe o pensie decentă şi reală.
„Guvernul ne ia banii din Pilonul II! Este clar cum vor face faţă cheltuielilor sporite inconştient. Ne iau singura şansă la a avea o pensie decentă şi reală la bătrâneţe. Şi mai grav, ne iau singura speranţă de a avea un sistem de pensii sustenabil. Aceasta este viziunea economică a domnului Vâlcov şi a economiştilor roşii de la BNR (Florin Georgescu şi Liviu Voinea). O economie centrată pe stat, controlată de politicieni şi funcţionari din ministere, din care ei să poată lua cât pot de mult. Nimeni nu va mai fi independent într-o astfel de economie pentru că toţi vom depinde de ei pentru orice”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.
Deputatul USR afirmă că Pilonul II însemna independenţă faţă de partea politică, însemna o pensie asigurată, care nu depindea de cât stabilea statul „din pix”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Şi să nu credeţi minciunile cu Pilonul II care merge prost sau cu comisioanele care sunt mari şi administratorii care fac profit. Cele mai recente date oficiale arată un randament de 5,37%. Este foarte bine! Ca să înţeleagă toată lumea, până acum acestor fonduri li s-au virat 35,7 miliarde de lei pe care ele, prin investiţii bune, le-au crescut la 43,2 miliarde”, a explicat Năsui.
El subliniază că Pilonul II nu trebuie desfiinţat, ci apărat pentru ca oamenii să poată avea şansa la o pensie decentă.
Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie.
Programul legislativ a fost publicat pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul.
Proiectul prevede o încasare integrală la buget pentru contribuţiile CAS şi ”suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07-31.12.2018”.
Totodată, proiectul vizează o contribuţie fixă de 84 lei în primul an, care ar urma să crească anual până la 125 lei in cinci ani. Această contribuţie ar urma să fie dedusă din impozitul pe venit.
În plus, proiectul prevede o contribuţie a angajatorului egală cu a angajatului şi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei - 50, 25 sau 10 angajaţi
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.