Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, la festivitatea de deschidere a primului campus dual din ţară, că are foarte mare încredere în învăţământul vocaţional, dar şi în ceea ce înseamnă renaşterea învăţământului dual profesional. El a menţionat că este absolvent al unei instituţii de învăţământ vocaţionale şi că nu îi pare rău de decizia pe care a luat-o când avea 14 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a participat, marţi, la deschiderea primului campus de învăţământ dual, eveniment care a avut loc la Oradea.

”Am crezut foarte mult în ceea ce înseamnă renaşterea învăţământului dual profesional. Cred foarte mult în învăţământul vocaţional. Sunt acei copii care au optat, şi iată este pentru prima dată când prima opţiune pentru parte din copii a fost această formă de învăţământ, această instituţie şi anume campusul dual profesional de la Oradea”, a afirmat preşedintele PNL.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Nicolae Ciucă a ceea ce s-a întâmplat la Oradea este un model care trebuie urmat şi în alte părţi.

”Noi trebuie să înţelegem pentru că vorbim de foarte multe ori de ceea ce înseamnă să realizăm valoare a adăugată mai mare. Valoarea adăugată mai mare se realizează doar printr-o forţă de muncă mai bine calificată, printr-o competitivitate mai bună a întregului nostru spectru de produse. Iată deci, ceea ce s-a întâmplat aici la Oradea este un model de urmat, este un model în ceea ce înseamnă integrare pe orizontală, pentru că oferă posibilitatea şi altor instituţii similare din oraş şi de ce nu şi din judeţ să vină să desfăşoare anumite activităţi de pregătire aici”, a declarat Ciucă.

Liderul PNL a mai precizat că este absolvent de instituţie de învăţământ vocaţională şi nu regretă decizia luată.

”Sunt convins că la final veţi alege să performaţi şi să fiţi mândri de alegerea pe care aţi făcut-o. Eu însumi sunt absolvent al unei instituţii de învăţământ vocaţionale şi nu îmi pare rău deloc de decizia pe care am luat-o la 14 ani”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Primul campus pentru învăţământ dual din România a fost inaugurat, marţi, la Oradea.

În total, vor fi construite 29 de campusuri regionale pentru învăţământ dual în toată ţara, cu finanţare prin PNRR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.