Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă transmite, vineri, că dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate. Potrivit liderului liberal, această rană a societăţii rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne o pagină neagră în istoria noastră recentă. Regimul de atunci a interzis libertatea de opinie, suprimând un protest paşnic al opoziţiei, care îşi manifesta libera expresie, câştigată în decembrie 1989. Învrăjbirea oamenilor, fictivele lovituri de stat şi manipularea - toate pornite de la nivel înalt în aparatul de stat - au generat valuri de ură şi violenţă în societate”, spune Nicolae Ciucă în mesaj. 
 
Liderul PNL arată că, îm calitate de partid de opoziţie şi militant activ pentru diversitatea opiniilor, Partidul Naţional Liberal a fost o ţintă a represiunii. Sediul nostru central şi cel al PNŢCD au fost devastate de mineri. Am rămas însă, neclintiţi, apărătorii statului de drept şi ai unei societăţi deschise.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Din păcate, dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate. Această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită”, arată Ciucă în mesajul de pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.