Premierul Marcel Colacu a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pentru o eventuală nominalizare a acestuia într-un post de comisar european, dar nu se arată dispus să propună la Bruxelles numele actualului preşedinte pe care-l acuză că ”a încălcat spiritul Constituţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un preşedinte care a încălcat spiritul Constituţiei (...) a încălcat un principiu moral, mai ales pentru un preşedinte”, a afirmat, miercuri seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că, ”după 20 de ani, merită şi România un preşedinte care să respecte Constituţia”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Întrebat despre nominalizarea comisarului european din partea României, premierul a afirmat: ”Nu am avut niciodată o discuţie cu preşedintele Iohannis pentru un eventual mandat de comisar european, dar vă spun fără nicio reţinere: nu cred că aş fi dispus să-l nominalizez pe domnul Iohannis comisar, eu din funcţia de prim-ministu”.

Premierul a refuzat să spunăm dacă l-ar nominaiza pe Mircea Geoană şi a adăugat că ”Mihai Tudose este un candidat serios”, deşi există mai multe persoane care ar putea ocupa postul, în funcţie de portofoliul caee va reveni României.

”Suntem în mijlocul unei negocieri – la noi e o struţă-cămilă – eu nominalizez, domnul preşedinte Iohannis negociază”, a mai afirmat premierul.

Anterior, acesta a decarat că România va propune un bărbat pentru funcţia de comisar european.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.