Premierul Marcel Ciolacu afirmă, în contextul unor discuţii despre dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi foştii şefi din Serviciul Român de Informaţii, că ”în România au existat abuzuri mari”, că oameni politici şi-au terminat cariera, au fost distruse destine. Ciolacu dezvăluie că a refuzat să vadă înregistrările realizate în perioada în care şi el a fost monitorizat. ”Ce e important este: nimeni nu este mai presus de lege. Indiferent cum te cheamă, eşti chemat la un moment dat, să dai socoteală pentru faptele tale”, declară Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Haideţi să nu ne facem... în România au existat abuzuri mari, ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră. Eu am promis şi m-am ţinut de cuvânt până acum, că niciodată nu voi vorbi despre o decizie a unui magistrat, dar nici nu pot să spun că nu s-a întâmplat nimic. S-au distrus destine, sunt oameni care au murit de cancer, care au fost achitaţi după zeci de ani, familii întregi, oameni politici care şi-au terminat cariera. Aţi văzut, nu am dat eu la... nu ştiu de unde au găsit jurnaliştii că şi eu am fost urmărit şase luni, opt luni. Cu adevărat, ştiam acest lucru, am fost şi invitat să văd probele şi ce s-a înregistrat în acea perioadă. Am refuzat acest lucru. A existat un sistem de funcţionare. Ce e important este: nimeni nu este mai presus de lege. Indiferent cum te cheamă, eşti chemat la un moment dat, să dai socoteală pentru faptele tale”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3. 
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Liderul PSD a afirmat că nici ca om politic, nici ca premier nu a avut ”discuţii politice” cu directori ai serviciilor de informaţii, ci doar discuţii instituţionale. 
 
El a adăugat că ”statul român a dat semnalul să se închidă aceste practici care s-au întâmplat într-o democraţie fragedă”. 
 
”Credeţi cumva că procurorii nu aveau semnale şi nu găsiseră fapte că se întâmplă acest lucru şi înainte? Important este că acum au curaj. Important e că statul român a dat semnalul să se închidă aceste practici care s-au întâmplat într-o democraţie fragedă. Am depăşit acea etapă. Şi mă bucur că s-a depăşit acea etapă pe mandatul meu de prim-ministru. Nimeni niciodată nu se va întoarce la acele practici, nimeni nu-şi va mai permite”, a mai afirmat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.