Vicepreşedintele PNL Sebastian Burduja, ministru al Energiei, susţine că guvernarea alături de PSD a fost mult mai performantă decât coaliţia cu USR. ”Cel mai simplu era ca atunci când s-a desfăcut alianţa cu USR să spunem: ”Ne luăm jucăriile, hai, Parlament, dă-ne Guvern, noi stăm în opoziţie!”. La PSD am văzut asta de foarte multe ori: s-au pus în opoziţie cu un an înainte de alegeri şi apoi au ras aproape tot”, a spus Sebastian Burduja la Prima TV.
Vicepreşedintele PNL Sebastian Burduja a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă revenirea la doctrina ”Prin noi înşine” e primul pas făcut de PNL spre distanţarea de PSD.
”Ne-am regăsit doctrina, poate n-am pierdut-o niciodată. Totuşi, PNL, când a luat decizii de a intra la guvernare, de a rămâne la guvernare, s-a gândit în primul rând la ce-i mai bine pentru România. Cel mai simplu era ca atunci când s-a desfăcut alianţa cu USR să spunem: ”Nicio problemă, ne luăm jucăriile, hai, Parlament, dă-ne Guvern, noi stăm în opoziţie!”. La PSD am văzut asta de foarte multe ori: s-au pus în opoziţie cu un an înainte de alegeri şi apoi au ras aproape tot. PNL nu a fugit niciodată de răspundere”, a spus Sebastian Burduja.
Vicepreşedintele PNL a mai fost întrebat dacă s-a simţit mai comod alături de PSD sau USR la guvernare.
”M-aş simţi mai comod alături de un partener care face lucrurile să se întâmple pentru România. Aşa cum a fost USR în guvernarea cu PNL versus guvernarea cu PSD, categoric guvernarea în care suntem azi şi cea condusă de domnul Ciucă la vremea respectivă au fost guvernări mult mai performante. Pentru cetăţeanul de rând contează ce faci. Reuşeşti, la finalul zilei, să spui: am adoptat o ordonanţă de urgenţă, am adoptat o hotărâre de guvern, am avansat un mare proiect de infrastructură”, a explicat liberalul.
Sebastian Burduja susţine că PNL trebuie să decidă dacă va continua alături de PSD sau va reveni la o alianţă cu USR după alegerile din 2024.
”Numai partidul va da acest răspuns. Întotdeauna e mai uşor să ai o alianţă de dreapta, ideologic vorbind, există o compatibilitate mai mare. În acelaşi timp, nu întotdeauna contează asta. Eu am cel mai bun exemplu de la Sectorul 1. În 2020, noi am susţinut candidatul altui partid (pe Clotilde Armand - n.r.), am gândit că suntem aliniaţi din punct de vedere ideologic, după care, din momentul în care dânsa s-a aşezat pe scaunul de primar, uşa pentru orice discuţie cu PNL a fost închisă. Şi iată că sunt colegi ai doamnei primar, din partidul dânsei, care spun: ”Un primar care nu-şi asigură o majoritate în Consiliul Local n-ar trebui să fie primar pentru că nu poate face nimic”. O spun şi domnul Bolojan, şi domnul Boc. Trebuie să ai capacitate de dialog”, a conchis Burduja.
Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, a criticat-o pe colega sa de partid, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe motiv că nu reuşeşte să construiască o majoritate în Consiliul Local prin care să-şi pună în aplicare proiectele. ”Tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu mă îndoiesc nicio secundă de bunele ei intenţii, dar felul ăsta de victimizare şi de a fi în opoziţie nu mi se pare în regulă”, a spus Elena Lasconi, la Prima TV, săptămâna trecută.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.