Organizaţia locală USR Dumbrăviţa din judeţul Braşov anunţă că a strâns şi a depus la Prefectură numărul necesar de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului comunei Dumbrăviţa, Zachiu Popa, membru PNL şi implicat în politică şi în administraţia locală de 20 de ani. Demersul a început din perioada în care USR şi PNL erau în alianţă la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Anunţul privind depunerea semnăturilor a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de către consilierii local USR Dumbrăviţa.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Noi am reuşit să strângem, la Dumbrăviţa, din 1.023 de semnături necesare, 1.110 semnături pe ambele localităţi. Săptămâna trecută le-am depus în atenţia prefectului, suntem în stadiul în care aşteptăm Ordinul de prefect prin care să se organizeze referendumul local pentru demiterea primarului Popa Zachiu. (...) Noi sperăm să primim răspuns cât mai rapid de la domnul prefect, în 30 de zile ar trebui să avem un răspuns cu privire la data la care va fi organziat referendumul”, a anunţat, marţi, într-o  conferinţă de presă, Anisia Costescu, consilier local din partea USR în Consiliului Local Dumbrăviţa.
 
Ea a precizat că reprezentanţii USR se aşteaptă ca după luna ianuarie să fie organizat referendumul. 
 
Iniţiatorii referendumului spun că principalul motiv al demersului lor este acela că edilul Zachiu Popa nu pune în aplicare Legea fondului funciar şi refuză să coopereze pentru ca localnici să primească titluri de proprietate, deşi Primăria plăteşte penalităţi pentru că nu pune în aplicare hotărâri judecătoreşti de punere în posesie.
 
Membrii USR Dumbrăviţa mai reclamă că Primăria acordă contracte de lucrări pe bani publici unor firme "de casă, care lucrează scump şi prost, care au câte un angajat şi care nu au experienţă", susţin că planul urbanistic general al localităţii "nu a întrunit nicio prevedere legală".
 
Consilierii locali USR susţin că au iniţiat demersurile pentru acest referendum încă din primăvara acestui an, "la cerinţa cetăţenilor care s-au săturat de anii în care primarul nu a făcut mai nimic pentru ei şi i-a dus cu vorba", ei reclamând de asemenea "proasta gestionare a resursei locale şi lipsa acumulării de fonduri”.
 
Consilierii USR propun şi soluţii, printre acestea numărându-se accesarea de fonduri guvernamentale sau locale pentru eliberarea de titluri de proprietate, schimbarea agentului de salubrizare cu unul "care să respecte întru totul contractul", urmărirea stadiului lucrărilor care nu sunt finalizate. 
 
"Propunem ca primarul să facă o evaluare continuă a angajaţilor din Primărie, evaluare care să ducă la creşterea competenţelor acestora. (...) Trebuie să asigurăm o transparenţă a actului decizional. Propunem să avem în cadrul Primăriei, prin organigramă, un compartiment special pentru atragerea de fonduri nerambursabile", a afirmat consilierul local Viorel Strîmtu, membru al Consiliului Local Dumbrăviţa. 
 
Reprezentanţii USR susţin că edilul, care are 20 de ani experienţă în administraţia locală, nu poate să le spună alegătorilor că nu poate face nimic din ceea ce a promis în campania electorală.
 
"După patru ani de consilier şi 16 ani de primar nu poate să vină să ne spună că nu se poate. Atunci când a promis, la alegeri, avea toată experienţa necesară ca să poată spune ce se poate face şi ce nu”, a adăugat Strîmtu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.