Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, afirmă că la nivelul instituţiei consumul de benzină şi motorină a scăzut cu 40% după ce pe autovehicule au fost montate sisteme GPS. Bolojan explică însă că economiile făcute la bugetul CJ Bihor au fost mult mai mari prin restructurarea personalului şi este de părere că astfel de decizii care duc la reducerea cheltuielilor pot fi făcute şi în administraţia centrală, cu condiţia ca cei aflaţi în funcţii să aibă parte de stabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ilie Bolojan a explicat sâmbătă, la Digi 24, că ideea de a monta GPS pe autovehiculele instituţiei a aparţinut unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului, care a lucrat în privat în domeniul gestionării flotelor de autovehicule, iar după ce pe maşinile Consiliului Judeţean au fost amplasate sisteme GPS, cheltuielile cu benzina şi motorina au fost reduse cu aproximativ 40 de procente, dublată cu reducerea la jumătate a parcului auto. Cheltuielile economisite la bugetul CJ au fost, astfel de aproximativ 60.000 de euro anual. 
„Banii aceştia se cheltuiau în condiţii normale, dar este o sumă mică. Gândiţi-vă că reducerea cheltuielilor de personal a fost de câteva milioane de euro pe funcţionare normală şi asta s-a întâmplat ani de zile. De la cheltuieli de salarii sume mult mai importante, de la cheltuieli  cu combustibilul, cu birotica, cu spaţiile care trebuiau încălzite, cu spaţiile care erau închiriate pentru ca funcţionarii publici să poată să lucreze, de la servisarea maşinilor şamd sunt milioane de euro care pot fi economisite la nivelul unor autorităţi publice, care, dacă sunt economisite, se duc apoi în investiţii pentru cetăţeni”, a afirmat Ilie Bolojan. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Acesta a subliniat că astfel de economii la bugetele publice pot fi făcute la orice nivel al administraţiei, cu condiţia să existe stabilitate.
„Problema pe care o ai este să ai stabilitate pe funcţie, să ai o perspectivă că acele economii vor avea nişte rezultate pentru tine, an de an, să ai forţa să faci aceste reduceri de personal sau economii sau măsuri de genul acesta, pentru că ele înseamnă un disconfort pentru aparatul care funcţiona după un anumit calapod. Or, în condiţii în care la nivel de ţară se schimbă guvernele an de an, vă puteţi da seama că dacă te apuci să faci o astfel de chestiune nu faci decât să ai un scandal şi să contribui poate mai rapid la schimbarea ta din funcţie. Dacă nu ai stabilitate, nu există nici tendinţa naturală a decidenţilor să ia astfel de măsuri”, a adăugat preşedintele CJ Bihor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.