Biroul Politic Naţional al PNL va avea miercuri o şedinţă online, de la ora 20.00, iar discuţiile vor viza campania electorală care va începe de vineri, precum şi aspecte ce ţin de strategia la moţiunea de cenzură, au declarat surse din partid, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat miercuri pe Facebook că moţiunea de cenzură va fi votată într-un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august.

Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la moţiunea de cenzură depusă de PSD, că nu crede că PSD vrea să preia guvernarea ci că vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer, ceea ce i se pare grav. Şeful statului şi-a exprimar speranţa că moţiunea nu va trece de Parlament.

Premierul Ludovic Orban a spus că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar "şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală.

Liderul PNL a mai precizat că liberalii negociază cu toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, însă PNL nu are ce să discute cu cei din conducerea PSD.

„Noi am declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică. Nu avem ce discuta cu conducerea PSD. Cu orice parlamentar discutăm pentru a îl convinge că este inoportun un astfel de demers şi că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România şi să îi convingem să aibă o atitudine responsabilă şi corectă faţă de România”, a explicat Orban.

Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.