Biroul Electoral Central a stabilit, în şedinţa de vineri, prin hotărâre, că partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare câte un singur delegat. Totodată, nu pot desemna delegaţi alianţele electorale în alcătuirea cărora intră partide politice, alianţe politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au reprezentanţi deja în biroul electoral al secţiei de votare.
Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 (BEC) a stabilit, în şedinţa de vineri, prin hotărâre, procedura de acreditare a delegaţilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegerile din data de 9 iunie 2024 şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare.
”Potrivit respectivei hotărâri, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare câte un singur delegat. Totodată, nu pot desemna delegaţi alianţele electorale în alcătuirea cărora intră partide politice, alianţe politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au reprezentanţi deja în biroul electoral al secţiei de votare”, precizează BEC într-un comunicat.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
BEC arată că, ”în cazul secţiilor de votare din ţară, acreditarea delegaţilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector al municipiului Bucureşti, la cererea scrisă a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare din ţară, formulată cu cel puţin 5 zile înaintea datei alegerilor”.
”În cazul secţiilor de votare din străinătate, acreditarea delegaţilor se face de către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, la cererea scrisă a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate, formulată cu cel puţin 5 zile înaintea datei alegerilor”, se mai menţionează în comunicat.
Hotărârea conţine indicaţii privind conţinutul cererii prin care se solicită acreditarea delegaţiilor formaţiunilor politice, iar modelul orientativ al documentului de acreditare a delegaţilor şi modelul orientativ al formularului conţinând datele delegaţilor propuşi pot fi regăsite în anexele acesteia.
Textul integral al Hotărârii privind aprobarea procedurii de acreditare a delegaţilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegerile din data de 9 iunie 2024 şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare poate fi consultat pe pagina de internet www.bec.ro, mai arată Biroul Electoral.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.