Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, participă, la Vilnius, la Conferinţa informală a Consiliului Europei, ea arătând că cel mai important test pentru comunitatea internaţională îl reprezintă înfiinţarea rapidă a Tribunalului privind crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Cel mai important test pentru comunitatea internaţională: înfiinţarea rapidă a Tribunalului privind crima de agresiune împotriva Ucrainei. Azi, miniştrii justiţiei şi alţi oficiali din 46 de state au fost la Vilnius pentru Conferinţa informală a Consiliului Europei. Obiectivul Europei rămâne tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru crimele din Ucraina”, a scris ministrul pe Facebook.
 
Alina Gorghiu precizează că liderii ruşi trebuie aduşi în faţa justiţiei, iar asta se poate face doar prin înfiinţarea Tribunalului privind Crima de Agresiune.
 
”Am pledat pentru cea mai rapidă abordare: un acord între Consiliul Europei şi Ucraina pentru înfiinţarea acestui Tribunal. Probe sunt. Vara asta, 14 state au prezentat probe privind crima de agresiune în peste 2000 de dosare. Iar România a avut una dintre cele mai mari contribuţii. Tot azi, la Vilnius, Comisia Europeană a semnat Convenţia-Cadru a Consiliului Europei privind inteligenţa artificială, drepturile omului şi statul de drept. Inteligenţa artificială (IA) este şi un instrument folosit în propagandă şi atacuri hibride pentru a submina drepturile omului şi statul de drept. Convenţia vine cu reguli clare, la nivel mondial, pentru folosirea responsabilă a IA”, a mai spus Gorghiu. 
 
Ministrul Justiţiei a discutat cu Veronica Mihailov-Moraru ministra justiţiei din Republica Moldova , cu omologii din Polonia , Adam Bodnar, din Regatul Unit , Shabana Mahmood şi din Portugalia , Catarina Sarmento e Castro.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.