Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că de marţi Penitenciarul Jilava are alte 124 de locuri de cazare modernizate la standarde europene. Ea precizează că sunt locuri cu 4 mp pentru fiecare deţinut. Iar până la sfârşitul anului, numărul acestora se va suplimenta cu alte 100. Potrivit ministrului, Penitenciarul Jilava se află în top 3 ca număr deţinuţi folosiţi la muncă şi cuantumul veniturilor realizate, iar în acest an, până acum veniturie realizate din munca deţinuţilor însumează deja 4.557.351 lei (60.12 % din planul propus).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De astăzi, Penitenciarul Jilava are alte 124 de locuri de cazare modernizate la standarde europene. Sunt locuri cu 4 mp pentru fiecare deţinut. Iar până la sfârşitul anului, numărul acestora se va suplimenta cu alte 100. Le-am vizitat pe toate, alături de directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, spune Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Gorghiu, Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor depun eforturi constante pentru a asigura persoanelor custodiate condiţii conforme, precum şi acţiuni menite a facilita procesul de reintegrare socială a acestora. ” Principalele demersuri realizate au vizat dezvoltarea şi implementarea de training-uri pentru deţinuţi, precum şi achiziţionarea de echipamente în vederea eficientizării activităţilor”, arată aceasta.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Alina Gorghiu mai subliniază că tot la capitolul realizări, Penitenciarul Jilava se află în top 3 ca număr deţinuţi folosiţi la muncă şi cuantumul veniturilor realizate iar în acest an, până acum veniturie realizate din munca deţinuţilor însumează deja 4.557.351 lei (60.12 % din planul propus)

”Ştiu însă că mai sunt însă multe de rezolvat, dar prioritatea o reprezintă asigurarea resursei umane de specialitate, unde încă există deficit. Felicitări doamnei Comisar şef de poliţie penitenciară dr. Cristina Teoroc, directoarea Penitenciarului Jilava, pentru întreaga muncă depusă”, a completat Gorghiu.

Ea mai afirmă că a fost o bună ocazie pentru a afla şi cele mai recente măsuri care privesc trecerea Fortului 13 Jilava în administrarea Consiliului Judeţean Ilfov în scopul transformării în instituţie muzeală. ”Mulţumesc colegilor mei liberali, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, şi primarul comunei Jilava, Petre Elefterie Ilie pentru implicarea în proiect. Istoria nu trebuie uitată!”, completează Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.