Alegerile pentru conducerea PNL Arad, câştigate de Gheorghe Falcă în 20 aprilie, care nu a avut contracandidat pentru că deputatul Eusebiu Pistru s-a retras acuzând nereguli în organizarea scrutinului, au fost anulate de conducerea centrală, care a admis o contestaţie depusă de şase lideri judeţeni. Echipa lui Falcă a anunţat că va contesta decizia Curţii de Arbitraj, pe care o consideră nedreaptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Organizaţia centrală a PNL a anulat alegerile care au avut loc în luna aprilie în filiala judeţeană Arad, dar şi cea municipală, astfel că dacă decizia va rămâne definitivă vor fi organizate noi alegeri după congresul naţional.

Conducerea PNL Arad a luat act cu surprindere de decizia Curţii de Arbitraj, arătând, într-un comunicat de presă remis sâmbătă seară, că ”nu este o situaţie firească”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Considerăm că nefirească este şi rezoluţia Curţii de Arbitraj, care şterge cu buretele exerciţiul de voinţă a uneia dintre cele mai puternice organizaţii PNL din România”, declară, prin intermediul comunicatului, prim-vicepreşedintele PNL Arad Iustin Cionca, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Cionca spune că rezoluţia Curţii de Arbitraj ”încalcă şi cutumele PNL, dar şi logica”.

"PNL Arad şi-a ales conducerea cu o majoritate covârşitoare, în urma unei competiţii deschise, în care fiecare a pornit cu exact aceeaşi şansă şi s-a promovat folosind toate resursele partidului. Nu a fost nimeni discriminat sau dezavantajat. Mai mult, ceea ce ni se reproşează nouă, arădenilor, s-a întâmplat identic şi la Bucureşti, chiar la cei care au considerat că alegerile de la Arad trebuie refăcute dar au acceptat ca bune alegerile lor. Am votat cu toţii, cu mâna ridicată funcţia de preşedinte interimar al PNL, a Ralucăi Turcan şi pe cea de secretar general interimar, a lui Cristian Buşoi. Constatăm că nu pentru toate situaţiile se aplică regulile ce ni se impun nouă, şi asta, aşa cum am spus-o şi la Bucureşti, nu este corect!”, afirmă Cionca.

El adaugă că are sentimentul că filiala judeţeană este la mijloc ”într-o luptă politică la nivel de Capitală, în care se încearcă eliminarea din joc a uneia dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, PNL Arad”.

”Sigur că facem recurs, pentru că nu vom accepta ca Aradul să fie tratat astfel, când în echipa care a câştigat alegerile sunt preşedintele Consiliului Judeţean, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, primarul municipiului şi viceprimarul Aradului, dar şi cei mai puternici primari din judeţ. Noi ne străduim să consolidăm PNL Arad, dar constat că cei de la Bucureşti încearcă să ne desfiinţeze, într-un moment în care ar trebui cu toţii să ne concentrăm asupra campaniei electorale pentru alegerile parţiale din 11 iunie şi nu pe lupte de orgolii sau aranjamente de culise pentru satisfacerea ambiţiilor personale ale unora sau altora”, mai acuză Cionca.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad spune că va continua să susţină dreptatea şi să lupte pentru ea ”cu toate mijloacele” pe care le are la dispoziţie.

În 20 aprilie, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost reales preşedintele filialei judeţene PNL, în urma alegerilor interne.

Pentru lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean PNL Arad fuseseră desemnaţi 657 de delegaţi, iar 561 au fost prezenţi, însă au avut o singură opţiune de vot pentru preşedinţia filialei judeţene, respectiv preşedintele în exerciţiu Gheorghe Falcă.

Primul contracandidat anunţat în luna martie pentru Falcă era primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, care provine din rândul membrilor fostului PNL. Acesta şi-a anunţat însă retragerea şi sprijinul pentru deputatul Eusebiu Pistru, care a intrat în cursă.

Cu doar câteva ore înainte de alegeri, Pistru şi-a anunţat şi el retragerea, acuzând că alegerile nu sunt organizate corect. El spunea că a fost încălcat statutul partidului şi că rezultatul votului ar putea fi invalidat de conducerea centrală.

Ulterior, Pistru şi alţi cinci lideri judeţeni au contestat la Bucureşti organizarea alegerilor, arătând că nu au fost respectate criteriile de stabilire a numărului de delegaţi din fiecare filială. Din organizaţia municipală, favorabilă lui Falcă, ar fi fost aduşi mai mulţi delegaţi decât ar fi fost corect, susţin contestatarii, iar asfel Pistru nu ar fi avut şanse să câştige alegerile.

Chiar dacă a fost singurul candidat, Falcă nu a obţinut toate voturile celor prezenţi. El a avut susţinerea a 495 de delegaţi, în timp de 21 au fost împotriva sa, restul voturilor fiind declarate nule.

Din echipa de conducere aleasă fac parte doi prim-vicepreşedinţi, respectiv Iustin Cionca – preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

De asemenea, au fost aleşi opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi 15 membri cu atribuţii de secretari executivi.

Gheorghe Falcă, aflat la al patrulea mandat de primar al municipiului Arad, a preluat conducerea organizaţiei judeţene în octombrie 2013 (PDL), în urma alegerilor interne. Falcă obţinuse 351 de voturi, în timp ce contracandidatul său Nicolae Ioţcu a obţinut 295. Astfel, Gheorghe Falcă a preluat preşedinţia de la socrul său, Gheorghe Seculici, care a condus PDL timp de 15 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.