Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor (FDGR), a obţinut un nou mandat, iar Forumul Democrat al Germanilor din România s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte voturile pentru Consiliul Local, arată rezultatele preliminare anunţate de formaţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform rezultatelor preliminare, doamna Astrid Fodor a obţinut la alegerile locale de duminică un nou mandat de primar al Sibiului, formaţiunea pe care o reprezintă, FDGR, situându-se pe primul loc în preferinţele sibienilor şi pentru Consiliul local”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Paul Porr, preşedintele FDGR.

Potrivit sursei citate, FDGR a obţinut alte 4 mandate de primari în localităţi din judeţul Satu Mare, şi anume în comunele Cămin, Petreşti, Sanislău şi Turulung.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În 2020, Astrid Fodor a câştigat alegerile cu un procent de 43,04 din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, pe locul doi clasându-se candidatul PNL Adrian Cosmin Bibu cu 31,13%. Atunci, Fodor se afla pe lista ANI cu persoanele care au interdicţie de trei ani de a ocupa o funcţie publică, după ce au fost declarate în incompatibilitate.

Validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu pentru Astrid Fodor a fost respinsă, în 16 octombrie 2020, de către Judecătoria Sibiu. Decizia instanţei nu era definitivă, fiind contestată de Fodor. Ca urmare, Tribunalul Sibiu i-a admis apelul, iar Astrid Fodor, a fost validată pentru un nou mandat de edil şef, în 27 octombrie 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.