Administraţia Prezidenţială a transmis, joi, că validarea referendumului de către Curtea Constituţională obligă toate forţele politice să pună de urgenţă în aplicare votul cetăţenilor. ”Votul popular masiv dat pentru România europeană şi democratică a fost o sancţiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislaţia penală şi de a-i scăpa pe politicienii corupţi de rigorile legii”, a transmis Administraţia Prezidenţială, apreciind că ”coaliţia de guvernare trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Validarea referendumului din 26 mai obligă toate forţele politice parlamentare să pună de urgenţă în aplicare ceea ce au decis cetăţenii. Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD şi ALDE împotriva statului de drept”, a transmis, joi, Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ”votul popular masiv dat pentru România europeană şi democratică, în care justiţia trebuie să rămână independentă, a fost o sancţiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislaţia penală şi de a-i scăpa pe politicienii corupţi de rigorile legii”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Totodată, cetăţenii au transmis clar actualei guvernări să renunţe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanţelor de Urgenţă. Preşedintele României atrage atenţia că, pe 26 mai, cetăţenii au respins categoric demagogia şi discursul anti-european şi anti-justiţie susţinut de PSD-ALDE. Coaliţia de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opţiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că preşedintele Klaus Iohannis ”solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislaţie toate prevederile stipulate în Acordul Politic Naţional, pe care l-a iniţiat pentru a fi respectată pe deplin voinţa suverană a cetăţenilor români în favoarea statului de drept şi împotriva modificărilor de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, exprimată ferm şi fără echivoc la referendum”.

Curtea Constituţională a României (CCR) a validat, joi, referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi care s-a desfăşurat odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Hotărârea CCR va fi prezentată plenului Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.