Plenul Parlamentului European a adoptat joi, cu largă majoritate, o rezoluţie cu privire la evaluarea în curs de către Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.
Rezoluţia a fost votată cu 514 voturi „pentru, 163 de voturi „împotriva” şi nouă abţineri. Ea a fost negociată, în numele Grupului PPE din Parlamentul European, de eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE / PNL), coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„După lungi negocieri, am adoptat astăzi o rezoluţie - susţinută de toate cele patru mari grupuri politice proeuropene din Parlamentul European – în care prezentăm poziţia Parlamentului European faţă de procesul de evaluare în curs a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. În textul rezoluţiei, cerem Comisiei Europene o evaluare extensivă şi meticuloasă a tuturor planurilor naţionale. Comisia Europeană nu trebuie să facă nicio concesie politică şi trebuie să aprobe planurile naţionale cu respectarea tuturor prevederilor regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă prin care se finanţează aceste planuri”, a afirmat Siegfried Mureşan, printr-un comunicat de presă.
Europarlamentarul liberal precizează că PE cere transparenţă totală în alocarea şi folosirea fondurilor europene prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.
„De asemenea, cerem transparenţă totală în alocarea şi utilizarea fondurilor europene prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Comisia trebuie să se asigure că fondurile utilizate fac obiectul mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept astfel încât să evităm frauda şi folosirea abuzivă a banilor”, a completat Mureşan.
El a adăugat că este nevoie de un echilibru între investiţii şi reforme în planurile naţionale.
„Este nevoie, totodată, de un echilibru între investiţii şi reforme în planurile naţionale. Investiţiile şi reformele trebuie să fie ambiţioase, trebuie orientate spre viitor şi trebuie să vizeze vulnerabilităţile din economiile ţărilor membre. Nu în ultimul rând, noi, Parlamentul European, cerem implicarea autorităţilor locale, societăţii civile şi a tuturor partenerilor sociali în implementarea şi monitorizarea planurilor naţionale. Ei ştiu cel mai bine care sunt nevoile comunităţilor şi sectoarelor pe care le reprezintă şi, prin implicarea lor, ne putem asigura că banii ajung acolo unde este cea mai mare nevoie”, a mai spus Siegfried Mureşan, după adoptarea rezoluţiei în PE.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.