Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu preşedintele CE Ursula Von der Leyen, că este clar că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată şi că este nevoie să insistăm mai mult şi mai bine pe surse energetice alternative. "Am găsit înţelegere totală când am spus că, pentru România, decizia este clară, trebuie să trecem spre independenţă energetică prin investiţii în regenerabile şi în sectorul nuclear civil", a subliniat preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
"Doamna Preşedintă Von der Leyen m-a informat despre demersurile de a creşte securitatea energetică a Uniunii. Acesta este un obiectiv strategic pentru noi toţi. Interconectarea, importurile de gaze naturale lichefiate, investiţiile masive în regenerabile şi în sectorul nuclear civil trebuie să fie sprijinite în continuare. Pentru noi, aceste aspecte legate de energie sunt extrem de importante şi am discutat pe larg cu doamna Preşedintă aceste chestiuni", a afirmat Iohannis.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În opinia sa, este nevoie de o abordare pe termen scurt, pentru a garanta aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale Uniunii şi este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă în aşa fel încât preţurile să nu explodeze şi să nu fie sufocată economia europeană.
"În cazul nostru, evident, trebuie să avem grijă ca aceste preţuri să nu sufoce economia românească. Şi, da, avem nevoie de o abordare pe termen lung. Este clar, şi subliniez, este clar că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată! Este nevoie să insistăm mai mult şi mai bine pe surse energetice alternative, şi am găsit înţelegere totală când am spus că, pentru România, decizia este clară, trebuie să trecem spre independenţă energetică prin investiţii în regenerabile şi în sectorul nuclear civil", a precizat Iohannis.
El a adăugat că, în acest sens, se vede practic imediat cât de important a fost Actul Delegat aprobat şi propus de Comisie cu privire la Taxonomia gazului şi energiei produse în centrale nucleare, pentru a garanta o tranziţie bună spre o economie verde. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.