Europarlamentarul social-democrat Carmen Avram susţine, într-o declaraţie pentru News.ro, că PSD nu vrea să renegocieze întreg proiectul PNRR, ci “să scoată tot ce e mai periculos de acolo”, cum ar fi închiderea minelor. De asemenea, Carmen Avram susţine introducerea în PNRR a unor prevederi care să sprijine agricultura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 “PNRR este un document cu care nişte oameni s-au jucat cu un entuziasm infantil încercând să pună pe hârtie nişte planuri care nu pot fi aplicate. PNRR mi se pare că e ca un puzzle în care tot felul de oameni, cu diverse idei, au pus tot felul de lucruri. Spre exemplu, la Transporturi vrem să modernizăm vreo 400 de km de cale ferată, în condiţiile în care noi avem vreo 11.000 de km, iar situaţia e tragică în  toată ţara. Nu sunt prinşi bani nici pentru trenuri noi. La fel, capitolul energie. Am pus în PNRR că vom face 41% energie verde. De ce 41% când Comisia Europeană a cerut 37%? Iar ca să respectăm acest procent începem să închidem nişte mine. Închiderea acestor mine mai putea fi amânată. Nu poţi să te apuci să închizi minele înainte să te gândeşti cu ce înlocuieşti acele mine. Noi nu avem nici suficient soare, nici suficient vânt, nici suficientă apă ca să asigurăm energia verde”, a spus Carmen Avram, într-o declaraţie acordată News.ro la Strasbourg. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Întrebată dacă PNRR mai poate fi renegociat, Carmen Avram a răspuns: “Nimeni nu vrea să renegocieze tot PNRR-ul, pentru că nu e timp. Vrem să scoatem tot ce e mai periculos de acolo. În primul rând, să scoatem închiderea tuturor acestor unităţi de producţie, în condiţiile în care tu nu ai cu ce să le înlocuieşti. În al doilea rând, de ce să te apuci tu să-ţi impui restricţii şi plafonări şi îngheţări de venituri la o populaţie care deja se duce către cea mai săracă din UE? Până acum era Bulgaria, dar cred că o vom depăşi. Poate reusim să introducem măcar un capitol în PNRR referitor la managementul apelor, care să sprijine agricultura. Trecem printr-o criză climatică, deci trebuie să ne asumăm gestionarea fezabilă a apelor, astfel încât fermierul român să poată folosi apa şi să poată produce. Dumneavoastră, eu, toti 19 milioane de români mâncăm de la aceşti fermieri. Ideea e să mâncăm doar de la fermierii români, să nu mai mâncăm lucruri importate de peste mări şi ţări al căror standard nu poate fi verificat în mod real. În acest moment, agricultura nu există în PNRR”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.