Tribunalul Prahova judecă, vineri, contestaţiile depuse atât de procurori, cât şi de inculpaţi, după ce Judecătoria Ploieşti a decis plasarea sub control judiciar a fostului mercenar Horaţiu Potra, în prezent politician, apropiat al lui Călin Georgescu, şi a şoferului care conducea maşina cu care Potra se deplasa şi în care poliţiştii au găsit arme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI De ce l-a lăsat judecătoria Ploieşti liber pe Horaţiu Potra: Fapta imputată este de nivel redus/ Organele de cercetare penală au acţionat cu promptitudine şi fermitate, aspect care exclude existenţa unor temeri că societatea s-ar simţi ameninţată

Vineri, pe rolul Tribunalului Prahova se află dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au contestat decizia Judecătoriei Ploieşti de respingere a propunerii de arestare preventivă pe numele fostului mercenar Horaţiu Potra, suspectat de instigare publică, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi operaţiuni pirotehnice interzise.

Tribunalul va judeca atât contestaţia formulată de către procurori, cât şi contestaţia depusă de inculpaţii Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, tânărul de 22 de ani care conducea maşina în care poliţiştii au găsit arme şi petarde interzise la deţinere.

Procurorii solicită în continuare emiterea de mandate de arestare pe numele celor doi, în timp ce inculpaţii contestă măsura controlului judiciar, care le limitează unele drepturi, între care cel de a se deplasa în afara judeţului Sibiu, acolo unde Potra şi Lup locuiesc, sau de a purta sau a folosi arme.

Şedinţa de judecată de la Tribunalul Prahova este programată de la ora 12:30.

Dosarul în care cei doi sunt cercetaţi vizează infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice şi instigare publică.

Ancheta a fost deschisă după ce Horaţiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină, consilier local în Consiliul Local Mediaş, şi un tânăr de 22 de ani, au fost opriţi, în judeţul Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar asupra lor au fost găsite arme albe (macete, săbii, pumnale), arme de foc, precum şi importante sume de bani (aproximativ 18.000 USD şi 25.000 lei), laptopuri, medii de stocare şi o dronă profesională.

Procurorii spun că, în ceea ce priveşte aceste obiecte, ”se presupune că urmau a fi folosite pentru instigarea unor persoane în comiterea de infracţiuni în cadrul unor întruniri publice neautorizate şi recompensarea acestora”.

Din documentele anchetatorilor Un apel la 112 a semnalat că Potra împreună cu 20 de bărbaţi  foşti luptători în Legiunea Străină, au plecat din Mediaş având asupra lor arme şi se îndreaptă spre Bucureşti, conform anchetatorilor.

Pe grupul de WhatsApp al asociaţie lui Horaţiu Potra au fost postate mesaje referitoare la participaea, în 8 decembrie, la o adunare publică în Bucureşti. Aceasta era prezentată ca fiind un marş paşnic pentru susţinerea statului de drept.

Cel care a prezentat pe grup şi locaţia exactă de desfăşlurare a adunării a fost Potra, care a afirmat că aceasta ar urma să se desfăşoare  în faţa Catedralei Neamului, la ora 12.00.

Anchetatorii au mai consemnat că, în 7 decembrie, la Centrul de echitaţie Jbara Horses, a avut loc o întâlnire în condiţii de clandestinitate, la care există indicii că au participat Călin Georgescu, Horaţiu Potra, Eugen Ionuţ Sechila, şi el fost combatant în Legiunea Străină şi surprins în imagini alături de Călin Georgescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.