Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a declarat, după o întâlnire cu procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, Veronica Dragalin, că România este un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte combaterea corupţiei la nivel înalt. ”Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că a avut loc o întâlnire de lucru a conducerii DNA cu  Veronica Dragalin, procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, iar principalele obiective ale discuţiilor au vizat îmbunătăţirea şi extinderea cooperării interinstituţionale în domeniul combaterii corupţiei la nivel înalt dintre cele două instituţii şi susţinerea componentei de investigaţie penală şi de preluare a celor mai bune practici din activitatea de urmărire penală a procurorilor anticorupţie din cadrul DNA.

”Expertiza DNA în combaterea corupţiei la nivel înalt este recunoscută pe plan internaţional, România fiind un exemplu de bune practici la acest capitol. Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea. Republica Moldova este la momentul deschiderii negocierilor în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar justiţia şi combaterea marii corupţii sunt elemente cheie fără de care nu se poate concepe un traseu european. Beneficiind de determinarea doamnei procuror-şef Dragalin, de expertiza colegilor magistraţi români care acum sunt experţi internaţionali şi sprijină Republica Moldova, de susţinerea colegilor din DNA, sunt convins că şi Parchetul Anticorupţie va fi un exemplu de succes”, a afirmat Marius Voineag.

Vizita de studiu a reprezentanţilor Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova la Direcţia Naţională Anticorupţie din România are loc cu suportul Proiectului de Reformă a Justiţiei şi Combatere a Corupţiei (JARA), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

           În contextul celor menţionate mai sus, ca o componentă a proiectului JARA - Justice and Anti-Coruption Reform Activity, în perioada 20 – 22.03.2024, la sediul DNA, se desfăşoară o vizită de studiu a delegaţiei Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, compusă din 10 procurori, ocazie cu care vor fi dezbătute teme legate de realizarea activităţilor de urmărire penală şi de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională în cadrul dosarelor penale instrumentate. Delegaţia din Republica Moldova este însoţită de experţii internaţionali Claudiu Dumitrescu şi Codruţ Olaru.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.