Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) face publice, în Raportul privind starea justiţiei în anul 2023, date privind sancţiunile disciplinare aplicate unor membri ai corpului de judecători. Conform statisticilor, au fost aplicate 21 de sancţiuni disciplinare. O treime dintre acestea sunt avertismente, însă sunt şi trei excluderi din magistratură, două retrogradări din grad profesional, dar şi o mutare disciplinară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul anului 2023, Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aplicat 21 sancţiuni disciplinare, arată raportul CSM privind starea justiţiei în cursul anului trecut.

Conform statisticilor, dintre cele 21 de sancţiuni, şapte sunt avertismente.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, cinci dintre sancţiuni au constat în diminuarea indemnizaţiei de încadrare brută. Câte trei sancţiuni au fost de excludere din magistratură, respectiv suspendare din funcţie, au fost aplicate două sancţiuni de retrogradare din gradul profesional şi una de mutare disciplinară.

Unele dintre deciziile de sancţionare nu erau definitive la finalul anului trecut, în timp ce altele erau definitive, neputând fi contestate.

În cursul anului 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a aplicat un avertisment şi o excludere din magistratură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.