Prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Dimitrie Licu, a obţinut, la Înalta Curte de Casaţie Justiţie, revocarea titlului de doctor, instanţa obligând Ministerul Educaţiei Naţionale să emită un ordinul prin care să ia act de renunţarea de către Licu la aces titlu ştiinţific. Jurnalista Emilia Şercan. cea care a scris despre plagiatul procurorului Boghdan Licu, aminteşte de introducerea, în 2014, a prevederii legale care să permită retragerea titlului ştiinţific în urma unui demers „benevol” al deţinătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Admite recursul formulat de reclamantul Licu Dimitrie Bogdan împotriva sentinţei civile nr. 2286 din 18 septembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa şi rejudecând: Admite în parte acţiunea reclamantului. Obligă pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale să emită ordinul de revocare prin care să ia act de renunţarea reclamantului la titlul ştiinţific de doctor acordat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6468 din 7 decembrie 2011. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de Şercan Emilia. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Definitivă”, este decizia pronunţată joi, 4 noiembrie 2021de către ÎCCJ.
Jurnalista Emilia Şercan îl ironizează pe ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cel aflat la originea actului normativ care permitea renunţarea benevolă la titlul academic.
„Imense felicitări, domnule dublu academician! Aţi reuşit! V-aţi desăvârşit opera de călcare în picioare a integrităţii academice, aţi reuşit să faceţi din plagiat noua normă de validare în viaţa academică şi publică!  Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dreptul de a-i fi retras titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat! Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câştigat dreptul de a renunţa benevol la titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat!  Felicitări şi CNATDCU, care de cinci ani a refuzat sistematic să-i verifice teza de doctorat plagiatorului Bogdan Licu, acest individ esenţial pentru securitatea naţională, prim-adjunct al procurorului general al României, numit în funcţie deşi este un plagiator!”, scrie, vineri, Emilia Şercan pe Facebook. 
„Felicitările pentru dublul academician trebuie să fie cu atât mai apăsate cu cât dublul academician este cel care în data de 28 decembrie 2014, când era ministru în guvernul plagiatorului Victor Ponta, a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a introdus în legea educaţiei posibilitatea de a renunţa benevol la titlul de doctor! O ordonanţă de urgenţă emisă cu dedicaţie pentru şeful său, plagiatorul Victor Ponta! O prevedere pe care nimeni nu s-a sinchisit să o elimine din lege din 2014 încoace! Nimeni! Felicitări, acum puteţi să aplicaţi din plin infama prevedere!”, mai scrie Emilia Şercan.
Jurnalista îl critică, în aceeaşi postare  şi pe preşedintele Klaus Iohannis.
„Felicitări şi preşedintelui ţării care a găsit normal să-l susţină pe dublul academician pentru funcţia de ministru al Educaţiei, făcându-l responsabil de implementarea proiectului „România Educată” – ah, ce bune sunt aceste ghilimele puse pe măreţul proiect –, dar şi de emiterea unei noi legi a educaţiei. Normal, cine putea fi mai potrivit şi mai competent pentru asemenea planuri măreţe?”, afirmă ea.

În august 2015, jurnalista Emilia Şercan dezvăluia că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea. Bogdan Licu şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2011, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, instituţie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.