Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), continuă să primească date cu privire la faptele reclamate în investigaţia jurnalistică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au declarat, joi, că pe adresa de e-mail a Parchetului continuă să fie trimise mesaje de la persoane care susţin că au date legate de acuzaţiile de hărţuire sexuală de la SNSPA.

După ce, miercuri, Parchetul anunţase că, în mai puţin de o zi, fuseseră primite zece astfel de mesaje, joi reprezentanţii instituţiei anunţă că alte aproximativ zece mesaje au fost primite pe această tema. Procurorii precizează că este vorba despre mesaje de la persoane care susţin că au date relevante pentru anchetă, nu despre sesizări sau plângeri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dosarul penal deschis în urma investigaţiei în care mai multe studente îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărţuire sexuală s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu, iar deocamdată cercetările au loc in rem.

Procurorii au precizat că sesizarea din oficiu este suficientă pentru constituirea cadrului procesual, întrucât infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, prevăzută de articolul 299 din Codul Penal, nu se urmăreşte doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai, iar, marţi, acesta a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

De asemenea, instituţia anunţă, marţi, că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.