Peste 467.000 de cauze penale, cu autor neidentificat, au fost înregistrate anul trecut la parchetele din România, arată un raport oficial al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Pe lângă aceste cauze, alte peste 700.000 în care presupuşii autori sunt identificaţi rămăseseră de soluţionat la finalul anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Superior al Magistraturii face publice, miercuri, date privind stadiul de soluţionare a lucrărilor şi dosarelor penale aflate la parchete.

În raportul CSM privind starea justiţiei în anul 2023, se arată că la finalul anului trecut existau, la parchete, peste 467.000 de cauze penale cu autor neidentificat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În anul 2023, numărul cauzelor cu autor neidentificat rămase nesoluţionate a fost de 467.061 de cauze”, menţionează raportul CSM.

Documentul citat arată, de asemenea, că numărul lucrărilor soluţionate în anul 2023 la nivelul tuturor parchetelor, inclusiv la nivelul parchetelor militare, a fost de 2.027.568 de lucrări, în timp ce numărul dosarelor penale soluţionate, inclusiv la nivelul parchetelor militare, a fost de 545.600, din care 48.338 de dosare au fost soluţionate prin trimiteri în judecată, însemnând o pondere a acestora de 8,86% din totalul cauzelor soluţionate.

În acelaşi timp, numărul cauzelor rămase nesoluţionate (fără cauzele cu autor neidentificat) a fost de 701.125.

În procente, operativitatea înregistrată la nivelul tuturor parchetelor în anul 2023 a fost de 60,32% pentru lucrări, respectiv de 30,62% pentru dosare, se mai arată în Raportul privind starea justiţiei realizat de forul reprezentativ al procurorilor şi judecătorilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.