Nicolae Popa, condamnat în dosarul prăbuşirii FNI la 10 ani şi patru luni de închisoare, în iunie 2014, a fost eliberat la sfârşitul lunii august prin decizia Judecătoriei Găeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Popa Nicolae. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Popa Nicolae de sub puterea mandatului nr. 424/2014 emis de Judecătoria Giurgiu, în baza sentinţei penale nr. 364/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze", se arată în decizia instanţei din 24 august.

Decizia nu a fost contestată, astfel că Nicolae Popa a fost eliberat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a fost condamnat iniţial în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii. Ulterior, prin decizie definitivă, a fost condamnat de Tribunalul Giurgiu, la 10 ani şi patru luni de detenţie. La puţin timp după prăbuşirea FNI, în anul 2000, Nicolae Popa a plecat din ţară, doi ani mai târziu, pe numele său fiind emis un mandat internaţional de arestare.

Nicolae Popa a fost arestat nouă ani mai târziu, în 2 decembrie 2009, în Indonezia, fiind adus în ţară în 22 aprilie 2011.

Popa a declarat la începutul acestui an că a aşteptat nouă ani în Indonezia o citaţie din partea autorităţilor şi că dosarele i-au fost redeschise pentru că nu a vrut să "popească" pe nimeni. Popa a mai spus că a fost dus o singură dată la DIICOT, în 2012, la procurorul Horia Şelaru, dar a refuzat să dea vreo declaraţie. El a mai relatat că în avionul privat cu care a fost adus, în 2011, din Indonezia nu s-a aflat niciun procuror, ci doar doi ofiţeri de escortă, un medic şi un traducător.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a spus, într-o înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa a fost adus din Indonezia pe cheltuiala unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român", informaţie negată de Poliţia Română, cea care s-a ocupat de aducerea lui Popa în ţară.

 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.