Parchetul instanţei supreme va face cercetări într-un dosar penal pentru scurgeri de informaţii din dosarul Colectiv, după ce în presă a apărut un document de lucru al procurorilor, fapt care ar putea constitui compromiterea interesului justiţiei, a declarat marţi procurorul general interimar al României, Bogdan Licu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prim-ajunctul procurorului general, Bogdan Licu, care asigură interimatul la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a spus că procurorii lucrează la rechizitoriul din dosarul Colectiv, care va fi trimis în judecată în aproximativ o săptămână. 

“Din păcate, după cum aţi văzut, a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici măcar un draft, este un document de lucru al procurorilor. (…) Este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror şef de secţie, pentru constituirea unui dosar penal în aceasă cauză, pentru că din punctul meu de vedere s-a săvârşit infracţiunea de compromitere a interesului justiţiei”, a declarat Bogdan Licu.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acesta a precizat că există diferenţe între informaţiile prezentate în presă din documentul de lucru al procurorilor şi rechizitoriul care urmează să fie finalizat.

Bogdan Licu a precizat că cercetările nu îi vor viza pe jurnalişti, ci pe cei care au distribuit acel document de lucru al procurorilor.

Potrivit Codului penal, dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă. 

În dosarul Colectiv sunt cercetaţi patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fraţii Daniela şi Cristian Niţă, şi unul dintre pirotehniştii care le-au montat, Viorel Zaharia.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.