Directorul SC Goldterm SA, societate comercială ce aparţine Consiliului Local Mangalia,a fost reţinut pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, lăsând să se creadă că ar putea interveni la funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia pentru a-i determina pe aceştia să permită ca societatea omului de afaceri să-şi desfăşoare activitatea în continuare, fără autorizaţie de funcţionare. Instanţa a respins propunerea referitoare la plasarea sa în arest preventiv pentru 30 zile, optând pentru varianta controlului judiciar pentru 60 de zile. El nu are voioe să îşi desfăşoare activitatea în cadrul SC Goldterm Mangalia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile şi nu mai are voie să îşi desfăşoare activitatea în cadrul companiei al cărui director este.

”În baza art. 227 alin. (1) Cod Procedură Penală, respinge propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art. 227 alin. (2) rap. la art. 202 alin. (4) lit. b) cu referire la art. 211 şi urm. Cod Procedură Penală, dispune luarea, faţă de inculpatul COLGIU DORINEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev. ?i ped. de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art 291 alin. 1 din Codul penal, a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 10.07.2024 la data de 07.09.2024”, se arată în minuta Tribunalului Constanţa.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Colgiul va trebui să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat;  să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat; să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Constanţa sau a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; e. să nu îşi desfăşoare activitatea în cadrul SC Goldterm Mangalia SA

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORU, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparţine Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, anunţă miercuri DNA.

Conform anchetatorilor, la sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024 Doru Colgiu ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia şi că-i va determina pe aceştia să permită ca societatea omului de afaceri să-şi desfăşoare activitatea în continuare, fără autorizaţie de funcţionare.
”La data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinşi iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, precizează DNA.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cu ocazia efectuării unei percheziţii la domiciliul inculpatului au fost identificate şi ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro şi 1.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.