Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) asigură cetăţenii de constanta sa preocupare pentru garantarea independenţei justiţiei şi face apel la instituţiile şi autorităţile publice să se manifeste echidistant până la finalizarea procedurilor judiciare în dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei, întrucât magistraţii îşi cunosc rolul şi atribuţiile, precum şi modalitatea în care trebuie derulate aceste proceduri.
"Urmare a evenimentelor publice derulate în ultima perioadă de timp, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în baza rolului constituţional al acestei autorităţi, asigură întreaga societate de preocuparea constantă pentru garantarea independenţei justiţiei. Din această perspectivă şi în conformitate cu atribuţiile instituţionale legale, ne manifestăm interesul şi îi susţinem pe magistraţii implicaţi în derularea procedurilor judiciare, astfel încât activitatea desfăşurată să se realizeze în strictă concordanţă cu legea, iar independenţa şi imparţialitatea justiţiei să nu fie afectate, nici la nivel subiectiv şi nici obiectiv”, transmite CSM.
Reprezantanţii Consiliului spun că magistraţii îşi cunosc rolul şi atribuţiile şi fac, în acest sens, apel la instituţiile şi autorităţile publice să se manifeste echidistant până la finalizarea procedurilor judiciare, pentru a nu face presiuni în activitatea judiciară.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Magistraţii - judecători şi procurori - îşi cunosc rolul şi atribuţiile legale, precum şi modalitatea în care trebuie derulate procedurile judiciare, sens în care facem un apel public către toate instituţiile şi autorităţile publice de a se manifesta echidistant până la finalizarea procedurilor judiciare, pentru ca astfel de atitudini să nu poată constitui elemente de presiune externă ori internă în activitatea judiciară”, precizează CSM.
Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare, precizează Parchetul General, marţi după-amiază, referindu-se la procurorul militar Bogdan Pîrlog. Potrivit Minsiterului Public, în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei au fost înregistrate până acum 126 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane.
De asemenea, Parchetul General anunţă că procurorul general Augustin Lazăr a dispus marţi preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar. Instituţia mai precizează că în acest dosar au fost înregistrate până acum 126 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.