Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunţă că 74 de judecători şi 34 de procurori vor fi numiţi în funcţie, după validarea rezultatelor concursului de admitere în magistratură din sesiunea februarie-iulie. Miercuri, au fost lansate alte două concursuri, unul pentru auditori de justiţie, iar altul pentru posturi de judecător şi procuror pentru persoanele cu peste cinci ani de vechime în funcţii juridice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preocuparea Consiliului Superior al Magistraturii pentru reducerea deficitului de personal este la fel de actuală chiar şi în perioada vacanţei judecătoreşti. În urma validării rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie - iulie 2024, vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CSM.

Totodată, Consiliul a declanşat, miercuri, două noi concursuri: Concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi Concursul de admitere în magistratură pentru persoanele cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 118 posturi de judecător (+31 de posturi ce pot fi suplimentate) şi 21 de posturi de procuror (+ 4 posturi ce pot fi suplimentate).

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Un act de justiţie de calitate, într-un termen rezonabil, pentru oameni şi în slujba societăţii, se poate realiza numai în condiţiile acoperirii deficitului de magistraţi într-o proporţie cât mai mare şi completării schemelor de personal în instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea”, subliniază reprezentanţii CSM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.