Trei persoane sunt cercetate de procurorii din Constanţa pentru deturnarea licitaţiilor publice, iar anchetatorii susţin că acestea s-ar fi înţeles pentru a licita până la o anumită sumă cumpărarea unei semiremorci. Preţul acesteia era de peste cinci ori mai mic decât fusese la o licitaţie anterioară la acelaşi produs, dar atunci câştigătorul nu a achitat suma respectivă. Una dintre persoanele cercetate a fost surprinsă de camerele de supraveghere când dădea bani unuia dintre complici pentru ca licitaţia să nu depăşească suma convenită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au transmis, vineri, că a început urmărirea penală faţă de trei persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare a licitaţiilor publice.

“La data de 01.07.2024, cu ocazia desfăşurării licitaţiei publice cu strigare organizate de un practician în insolvenţă din municipiul Constanţa, pentru vânzarea unei semiremorci Meusburger (proprietatatea S.C. Mamaia Nord Construct SRL aflată în procedura falimentului), cu intenţie, cei trei inculpaţi, participanţi la licitaţie, s-au înţeles să denatureze preţul de adjudecare a bunului menţionat, în vederea adjudecării la un preţ mic, de numai 13.500 lei”, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalui Constanţa.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ei au precizat că cele trei persoane participaseră la data de 10 iunie 2024, la o primă licitaţie publică, prin intermediul căreia se urmărise vânzarea aceluiaşi bun, iar atunci preţul de adjudecare ajunsese la suma de 70.000 de lei, dar cel care a câştigat atunci nu a mai plătit preţul.

”Cu acea primă ocazie, primul dintre inculpaţi licitase până la suma de 65.000 de lei, iar la data de 01.07.2024, chiar înainte de organizarea licitaţiei cu strigare, acesta a fost surprins, de camerele video de supraveghere din apropierea sediului practicianului în insolvenţă care organiza licitaţia publică, în timp ce remitea un fişic de bancnote celui de-al doilea inculpat, cu scopul ca acesta şi cel de-al treilea inculpat să liciteze doar pentru suma de pornire de 12.500 lei şi să asigure astfel condiţile ca primul inculpat să adjudece bunul licitat la un preţ minim. Din investigaţii a reieşit că ultimii doi inculpaţi se ocupau constant cu participări la licitaţii publice pe tot cuprinsul ţării, în vederea trucării acestora şi obţinerii pe această cale de bani de la adjudecatarii bunurilor vândute la licitaţie publică”, au mai declarat procurorii.

Cele trei persoane sunt cercetate sub control judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.