Consiliul Superior al Magistrautrii anunţă, joi, că, la finalul lunii septembrie, peste 14% dintre posturile de judecător şi peste 25% dintre cele de procuror sunt vacante, fiind demarate două concursuri de admitere pentru reducerea deficitului de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La finalul lunii septembrie 2024, în cadrul sistemului judiciar din România, gradul de ocupare al posturilor de judecător şi procuror se prezintă astfel:

  • din 5.069 de posturi de judecător sunt vacante 744 de posturi, reprezentând 14,67%;
  • din 3.070 de posturi de procuror sunt vacante 776 de posturi, reprezentând 25,27%”, a transmis, joi, CSM.

Instituţia anunţă că a declanşat recent două noi concursuri, unul de admitere la INM pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi unul de admitere în magistratură pentru persoane cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 139 de posturi de judecător şi procuror.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Totodată, în perioada 10 octombrie 2024-04 aprilie 2025 se va desfăşura examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, absolvenţi ai INM, în vederea definitivării acestor în funcţia de magistrat.

”Preocuparea Consiliului pentru reducerea deficitului de personal este constantă, iar măsuri concrete în acest sens sunt adoptate periodic în urma analizelor efectuate cu privire la necesarul de resurse umane şi fluctuaţiile acestuia”, au transmis reprezentanţii CSM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.