Cinci cadre didactice de la Şcoala Sanitară Postliceală de Stat Slatina au ajuns în spatele gratiilor, după ce Curtea de Apel Craiova a decis, printr-o hotărâre definitivă, că acestea sunt vinovate de de luare de mită. Procurorii au demonstrat că profesorii au primit bani pentru a elibera mai multor elevi certificate de asistent medical de laborator şi asistent medical generalist. În dosar au fost cercetate 13 persoane, opt dintre acestea primind pedepse cu suspendare. Cea mai mare pedeapsă cu executare primită de către unul dintre profesori este de şapte ani.
Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursurile înaintate de 13 profesori ai Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina, pentru cinci dintre aceştia fiind menţinută decizia completului Tribunalului Olt, care a decis în luna septembrie 2016 că persoanele inculpate în dosar se fac vinovate de luare de mită.
Cea mai mare pedeapsă, de şapte ani închisoare, a primit-o profesorul Georgel Filip, acesta având şi o altă condamnare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Fostul director al instituţiei de învăţământ Liliana Cornelia Filişanu, dar şi o altă colegă, Sanda Naiden, urmează să petreacă următorii cinci ani în spatele gratiilor.
Marţi seară, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova au ajuns si profesorii Emilia Brănescu, condamnată la trei ani închisoare, şi Aglai Micli, care a primit trei ani şi şase luni de îmnchisoare.
Procurorii au susţinut în faţa instanţei că fostul director al Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina a colectat de la elevi mai multe sume de bani pentru ca aceştia să promoveze sesiunile din iulie şi august 2012 ale examenului pentru obţinerea Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat - specializările Asistent Medical de Laborator (AML) şi Asistent Medical Generalist (AMG).
Banii erau declaraţi ca fiind sume de protocol sau "fondul şcolii", însă în schimbul sumelor date Filisanu a intervenit pe lângă membri comisiei de examinare în favoarea elevilor care contribuiseră financiar.
De asemenea, Filişanu a fost acuzată de către anchetatori că ar fi primit sume suplimentare în schimbul cărora le-ar fi furnizat mituitorilor o parte din subiectele de la examen. În plus, fosta directoare a împărţit membrilor comisiei de examinare banii strânşi de la elevii care au cotizat la "protocol".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.