Un bărbat care a pretins că este angajat al Serviciului Permise Iaşi şi a cerut unei persoane cercetate de DIICOT 23.000 de euro pentru a obţine o soluţie de clasare a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. El a fost prins în flagrant când primea banii.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
”În perioada 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul, prezentându-se drept agent de poliţie în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi, ar fi pretins, direct şi prin intermediar, de la o persoană (martor în cauză), cercetată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, suma de 23.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor procurori din cadrul DIICOT – Serviciul teritorial Iaşi şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor o soluţie de clasare”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Potrivit documentului citat, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
”Anterior, în cauză procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană (intermediarul amintit mai sus), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă”, a mai transmis sursa citată.
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina lui, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.