Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la New York pentru a participa la sesiunile Adunării Generale a ONU, a anunţat duminică agenţia de presă de stat Ukrinform, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vizita lui Zelenski pentru a participa la sesiunile Adunării Generale a ONU de la New York coincide cu eforturile SUA de a pregăti un pachet de ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, întrerupând o tendinţă de luni de zile către pachete mai mici pentru operaţiunile militare ale Kievului.

Zelenski va prezenta un ”plan de victorie” în războiul Ucrainei împotriva Rusiei preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris în cadrul unor întâlniri separate programate pentru joi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Zelenski speră, de asemenea, să se întâlnească cu candidatul republican la preşedinţie Donald Trump, care a numit ajutorul SUA pentru aliatul său din Europa de Est o risipă de bani şi a refuzat să spună că doreşte ca Ucraina să câştige. Trump a declarat că probabil se va întâlni cu Zelenski în această săptămână, dar nu a fost anunţată nicio dată.

Zelenski se plânge de mult timp de lipsa armelor, inclusiv a proiectilelor cruciale de artilerie de 155 de milimetri produse la fabrica din Scranton. Aceste preocupări au căpătat o urgenţă sporită pe măsură ce Rusia bombardează reţeaua energetică a Ucrainei înainte de lunile critice de iarnă.

Doi oficiali americani au declarat, vineri, pentru Reuters, că pachetul de ajutor, care se aşteaptă să fie anunţat săptămâna aceasta, include ambarcaţiuni de patrulare, muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), muniţie de artilerie de 155 şi 105 milimetri, piese de schimb şi alte arme.

Oficialii au declarat că conţinutul şi dimensiunea pachetului s-ar putea schimba în zilele următoare, înainte de decizia aşteptată a lui Biden.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.