Un atac aerian rusesc care a avut loc în timpul nopţii a avariat o instalaţie energetică în regiunea Sumî din nordul Ucrainei, întrerupând alimentarea cu energie electrică pentru 50.400 de consumatori, au declarat marţi oficialii ucraineni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemele ucrainene de apărare aeriană au distrus şapte din cele opt drone lansate de Rusia.

Rusia a lansat, de asemenea, o rachetă aeriană ghidată Kh-69, au declarat forţele aeriene ucrainene, adăugând că, urmare a contramăsurilor, racheta "nu şi-a atins ţinta".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ministerul Energiei, care a raportat pene de curent, nu a precizat ce fel de armă a avariat instalaţia. Potrivit declaraţiei sale postate pe Telegram, energia electrică a fost restabilită până în prezent pentru aproximativ 24 500 de consumatori.

Nu au existat victime în urma atacului, a precizat administraţia militară a regiunii.

Rusia şi-a reînnoit atacurile cu rază lungă de acţiune asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în această primăvară, vizând centrale termice şi hidroelectrice, precum şi instalaţii de stocare a gazelor.

Ucraina afirmă că astfel de lovituri au distrus 9 gigawatt de capacitate de generare a energiei electrice în întreaga ţară, ceea ce a dus la pene de curent în multe regiuni şi a afectat creşterea PIB-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.