Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt comentează rezultatul alegerilor legislative din Ungaria, condamnând faptul că discursul urii al premierului ungar Viktor Orban este acceptat şi legitimat de PPE, el susţinând că este cea mai întunecată epocă pe care a cunoscut-o vreodată Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”O campanie în care evreii bogaţi au fost acuzaţi de toate problemele din lume a funcţionat încă o dată, conducând la cea mai întunecată epocă pe care a cunoscut-o vreodată Europa. Este cu atât mai îngrijorător faptul că discursul urii practicat de Orbán este acceptat şi, în consecinţă, legitimat de familia sa politică, PPE. Ungaria şi Europa merită mai mult”, a scris Verhofstadt pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul se declară însă încrezător că există şi o alternativă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Am fost la reuniunea de final de campanie a Momentum, o petrecere pentru tinerii care doresc ca Ungaria să joace un rol constructiv în Europa. Există speranţă pentru Ungaria!”, încheie Verhofstadt.

Premierul Viktor Orban, care se pregăteşte pentru un nou mandat de prim-ministru al Ungariei, s-a adresat alegătorilor, duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care arată că partidul său, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Potrivit The Guardian, Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 11,85%.

Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, faţă de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. Cea mai mare prezenţă la vot - 70,53% - a fost la legislativele din 2002.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.