Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că există dovezi că trupe nord-coreene se află în Rusia şi că rămâne de văzut ce ar face acestea acolo, informează Reuters şi The Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat Austin reporterilor la Roma, folosind numele oficial al Coreei de Nord - Republica Populară Democrată Coreeană.

„Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Austin.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Dacă sunt cobeligeranţi, dacă intenţia lor este de a participa la acest război în numele Rusiei, aceasta este o problemă foarte, foarte gravă", a spus el. „Va avea impact, nu numai în Europa. De asemenea, va avea un impact şi în Indo-Pacific”, a subliniat şeful Pentagonului.

Austin a spus că nu este clar ce ar obţine Coreea de Nord din această desfăşurare, dar aceasta sugerează slăbiciuni semnificative în capacitatea militară a Rusiei, care a trebuit să apeleze la aliaţii Iran şi Coreea de Nord pentru ajutor în războiul său împotriva Ucrainei. „Acesta este un indiciu că s-ar putea să aibă chiar mai multe probleme decât îşi dau seama majoritatea oamenilor”, a declarat Austin referindu-se la Vladimir Putin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că există informaţii despre pregătirea a două unităţi cu posibil până la 12.000 de soldaţi nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forţele ruse.

CITEȘTE ȘI Coreea de Nord neagă că furnizează Moscovei soldaţi pentru războiul din Ucraina. Sora liderului nord-coreean spune că Seulul şi Kievul sunt „câini răi crescuţi de Statele Unite” / Coreea de Sud ia în calcul trimiterea de ofiţeri de informaţii în Ucraina
CITEȘTE ȘI Zelenski: Avem nevoie de hotărârea partenerilor noştri în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei
CITEȘTE ȘI SUA consultă aliaţii cu privire la trupele nord-coreene din Ucraina

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.