Armata israeliană anunţă marţi că a recuperat şi repatriat din Fâşia Gaza, cadavrele a şase ostatici răpiţi de Hamas, în cursul unei operaţiuni comune cu serviciile de securitate internă Shin Bet, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este vorba despre Alexander Dancyg (76 ani), Yagev Buchshtab (35 ani), Yoram Metzger (80 ani), Nadav Popplewell (51 ani), Haim Peri (80 ani) şi Avraham Munder (79 ani)

”Inimile noastre suferă din cauza acestei pierderi teribile”, a reacţionat pe X premierul Benjamin Netanyahu, care a promis că Israelulu ”va continua să facă totul pentru a aduce înapoi persoanele noastre răpite”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

O fostă ostatică a declarat AFP că cei şase bărbaţi erau ţinuţi împreună într-un tunel după ce au fost răpiţi de către mişcarea islamistă palestiniană la 7 octombrie.

Moartea primilor cinci ostatici era cunoscută, însă cea lui Avraham Munder a fost anunţată marţi de către kibuţul său, Nir Oz, luat cu asalt de comandouri Hamas la 7 octombrie.

”Kibuţul Nir Oz anunţă cu mare tristeţe moartea lui Avraham Munder, în vârstă de 79 de ani, în captivitate, după luni de tortură psihică şi mentală”, anunţă această comunitate.

Potrivit Formului Familiilor Ostaticilor, Avraham Munder, un veteran al Războiului de Şase Zile din 1967, muncea într-o fabrică din kibuţul Nor Oz.

”Avraham era un mebru apreciat al kibuţului, muncitor, loial şi un cântăreţ talentat în Corul Eshkol", scrie pe X organizaţia din care face parte familiile ostaticlor.

Potrivit Forumului, Avraham Munder a fost răpit împreună cu soţia sa, Ruth, fiica lor Karen şi nepotul său Ohad, la 7 octombrie.

Ceilaţi trei membri ai familiei au fost eliberaţi după 50 de zile de captivitate.

Fiul lui Abraham şi Ruth, Roy, a fost cusi la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.